Inaugurat aquest passat 24 de juny, el Suko és el nou sushi bar japonès & take away al Barri Marítim d’Altafulla. Ubicat a la Via Augusta entre Plaça dels Vents i el carrer del Mar, disposa d’una fresca terrassa amb vaporitzadors d’aigua i d’un espai interior amb aire condicionat amb una gran barra on s’hi prepara el sushi.
Dissenyat culinàriament pel xef peruà-japonès Saul, acabat d’aterrar des de Madrid on ha treballat a cuines japoneses de l’alçada del restaurant Miyama, al centre de la capital. La sala està encapçalada per Cristian.
El Suko és un espai on per sobre de tot es cuida de molt a prop la qualitat de la matèria prima, i en aquest aspecte cal fer especial èmfasi a la tonyina, procedent de Balfegó, de l’Ametlla de Mar. La degustació de la tonyina en forma de sashimi o de tataki és un dels grans plaers gastronòmics del Suko. El salmó adquireix especial rellevància també en propostes com el nigiri de salmó amb brie, on és el propi salmó flamejat el que desfà el formatge atorgant un gust exquisit. A banda de la selecció de propostes fresques, on cal sumar-hi els hosomakis i futomakis varis, el Suko ofereix una interessant varietat d’uramakis (arròs a la part exterior), on hi destaca especialment la versió picant amb tonyina i ceba cruixent. Val a dir que, com a tot bon japonès, l’arròs té un protagonisme especial, i al Suko cal destacar que aquest és un dels articles més ben elaborats. A l’apartat de calents, mereixen especial atenció els noodles (fideus) amb pollastre i verdures, cuinats al moment al wok. Ja a la part dolça, els motxis (pastissos d’arròs japonès) de diferents gustos seran les delícies que tanquen l’àpat. Cal destacar la carta d’exquisits gelats italians elaborats amb productes 100% naturals.
En l’àmbit de les begudes s’aposta per cerveses autòctones japoneses, cas de la coneguda i suau Asahi, o la popular Kirin.
Addicionalment a la proposta “in situ” per menjar al propi restaurant, el Suko ofereix la modalitat de servei take away, pel qual el client pot acudir a la barra i emportar-se una selecció de plats de la carta, sens dubte un pla ideal tornant de la platja o en aquells dies on no ve de gust cuinar.
El Suko obre en temporada estival de dilluns a diumenge (no tanca cap dia) tant a dinar com a sopar. No admet reserves i és recomanable acudir-hi aviat a sopar ja que aquesta nova proposta culinària (única a la comarca) ha causat especial expectació entre els habitants d’Altafulla i en general entre els visitants i turistes del poble del Baix Gaià en aquest tram d’estiu.
Totes les novetats i el dia a dia del Suko, mitjançant vídeos en directe i imatges culinàries, es poden seguir a través dels seus perfils de xarxa social, a Facebook: @sukoaltafullamar o a Instagram: #sukoaltafullamar.
Suko Sushi Bar & Take Away. Via Augusta 13-21 – Altafulla (Costa Daurada). Telèfon: 977 650 155.