Nascut a Esplugues de Llobregat, però se sent fill de Vilanova de Meià (Lleida), on va passar els estius de la seva infantesa en Sergi des de petit, va viure la cuina de ben a prop. Es va criar entre els fogons del restaurant familiar, regentat per la seva mare a Esplugues, i de la mà dels avis de Vilanova de Meià, que li van transmetre l'amor per la terra i els seus productes. Amb ells va aprendre els plaers del bon menjar, a conèixer el territori i a saber triar les millors fruites, els bolets més saborosos o les carns més meloses per aconseguir els millors aromes, gustos i textures. 

Amb aquests mestres, des de sempre va tenir clar que es dedicaria a la gastronomia.

SERGI

Va iniciar els seus estudis a l'Escola Sant Narcís de Girona per seguir a l'Escola de Restauració i Hostelatge de Barcelona i a L'Ecole d'Hotelerie des Pirenees. 

Va començar treballant en restaurants com La Torre del Remei, Akelarre i El Racó d’en Freixa.

Ja com a cap de cuina al Reno, L’Excellence d'Andorra i durant 6 anys al Monvínic.

Al 2014 va obrir el seu propi restaurant a Barcelona per oferir cuina catalana km0 moderna, amb la col·laboració als fogons d’Antonio Alvarez. La sala, llarga i estreta, té una capacitat per fins a 46 comensals, una decoració de Disney neorural i està dirigida per Alberto Jaime León. El celler, a càrrec del sumiller Alberto Jaime León té unes 90 referencies.

DSC03352

Con especialitats cal mencionar el ceviche de verduras ecologiques, 12,00; hort de verdures, herbes i flors, 15,00; arròs de mar, 26,00; rajada a baixa temperatura amb moandonguilles especiades, 30,00; carré d’ovella xisqueta amb tàperes i verdures, 25,00; gall negre del Penedès amb eucaliptus, 22,00; suquet de peix de roca, 25,00; bunyols de cigrons amb crema catalana, 6,50; postres de xocolata, 8,00; plat de formatges, 12,00. Ofereix un menú per 21,50 euros, nomes migdies de dimarts a divendres i un menú degustació per 45,00, sense vi. El vi de la casa és el Desig de Mas Candí, D.O Penedés xarel-lo, 16,00.

SUQUET DE PEIX

Preceptor del concepte KM0 Slow Food i membre del moviment en Sergi ha dut a terme col-laboracions amb l’Institut Català de la Cuina, així com elaborar el Llibre “La cuina de 1714” juntament amb la catedratica d’història de l’alimentació, Mª Angeles Perez Samper de la U.B. i aquest any, ha tret al mercat “El llibre dels esmorzars de Forquilla”, amb l’Editorial Comanegra.

Carrer Aribau 106 (08036) Barcelona. Tel.: 93 125 57 10. Horari de 13,30 a 15,30 i de 20,00 a 22,30. Esmorzars de 9 a 11:30. Tanca: diumenge i dilluns, 15 dies a l’agost, les dues setmanes del mig. sergi@restaurantsergidemeia.cat. Web.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross