El conegut i prestigiós restaurant de Castellvell del Camp, situat a l’entrada de la població, a només dos quilòmetres de Reus, ha estat guardonat per l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona, en el seu lliurament de Premis corresponents al 2017, que va tenir lloc en el saló d’actes de l’Ajuntament tarragoní.
Aquesta distinció ve a sumar-se al Reconeixement fet també recentment per la D.O. d’Olis Siurana i l’obtingut fa uns anys per la Associació Gastronòmica Gurmets de Tarragona. Tot plegat posa de relleu l’excel·lent cuina que ofereix aquest establiment familiar.
Sanromà va canviar el marc físic i la decoració amb una important renovació total del local, abandonant l’ambient rústic, l’any 2015. Des de llavors el restaurant de la família Sanromà té una línia arquitectònica avantguardista amb un menjador elegant, confortable i modern, que guanya amb espai, llum natural, sonorització, il·luminació i climatització, predominant la fusta noble de color clar. Taules àmplies i manteleria fina, tot amb una exquisida cuina que sempre l’ha caracteritzat.
Inaugurat l’any 1983, ofereix una carta molt apetitosa de cuina casolana i artesana i sobretot de producte. El restaurant disposa d’un hortet a la part del darrere en el que es conreen part dels productes de la cuina per elaborar els plats de temporada, com escaroles, cols, tomàquets, maduixes i tot tipus d’herbes aromàtiques. I en un altre hort més gran tenen la resta de verdures i gallines i els ous ecològics. En definitiva Km. 0. A l’hivern, per encàrrec, ofereixen el “mondongo”, un plat molt tradicional de la comarca, difícil de trobar en els restaurants. Plats de tota la vida ben fets, realitzats amb vocació i paciència, seguint les receptes de les àvies, sense oblidar alguna aportació innovadora.
L’establiment el van iniciar el matrimoni Agustí Sanromà i Rosa Vives. Més tard s’hi van incorporar els seus fills, la Rosa i l’Agustí i amb el pas del temps es va produir el canvi generacional. Així, des de l’any 2004, els joves porten el restaurant.
La Rosa Sanromà ha après de la seva mare tots els secrets dels fogons i també a fet alguns cursets de cuina, amb la Mariona Cuadrada, per conèixer les tècniques culinàries. La bodega està molt ben assortida i a la carta de vins el comensal pot triar entre unes 250 referències diferents, molts d’ells són de les comarques tarragonines (sobretot Priorats i Montsant); en té cura l’Agustí que n’és un gran coneixedor del món dels vins i, sens dubte, un gran sommelier titulat internacional, també dirigeix la sala. Cal deixar-se aconsellar per ell, ja que sempre et pot descobrir alguna novetat vinícola interessant, poc coneguda.
Entre d’altres, les especialitats de la carta són els canelons casolans, 9,75; bunyols de bacallà, 9,80; raviolis de gamba i porro semi-fred amb vinagreta, 12,50; carpaccio de pop amb oli de farigola, 12,75; foie-gras fresc d’ànec amb poma, 17,80; entrecot a la brasa “vedellona de Girona”, 19,50; peix al forn, 25,50, fricandó de vedella, 14,50; espatlla de corder al forn, 18,50; bacallà a la llauna, 19,75; i pastís de xocolata negre, 6,75. A tenir en compte els suggeriments diaris segons la temporada. També ofereix un petit menú degustació, 46,50 (preus sense iva).
Avda. de Reus, 24. (43392) Castellvell del Camp. Tel.: 977 85 52 12. Horari de 13,30 a 15,30 i de 21,30 a 23,00. Tanca dimarts i a la nit els dilluns i festius. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: info@sanromarestaurant.cat. Web: www.sanromarestaurant.cat