El conegut i prestigiós restaurant de Castellvell del Camp, situat a l’entrada de la població, a només a dos quilòmetres de Reus, l’any 2015 va canvi el marc físic i la decoració amb una important renovació total del local, abandonant l’ambient rústic.
Ara l’establiment de la família Sanromà té una línia arquitectònica vanguardista amb un menjador elegante, confortable i modern, que guanya amb espai, llum natural, sonorització, iluminación i climatització, predominant la fusta noble de color clar. Taules amplias i manteleria fina. I bona cuina que sempre l’ha caracteritzat.
És un establiment familiar, que es va inaugurar l’any 1983 i que ofereix una carta molt apetitosa de cuina casolana i artesana i sobretot de producte. El restaurant disposa d’un hortet a la part del darrere en el que es conreen part dels productes de la cuina per elabo-rar els plats de temporada, com escaroles, cols, tomàquets, maduixes i tot tipus d’herbes aromàtiques. I en un altre hort més gran tenen la resta de verdures i gallines i els ous ecològics. En definitiva Km. 0.
A l’hivern, per encàrrec, ofereixen el mandongo, un plat molt tradicional de la comarca, difícil de trobar en els restaurants. Plats de tota la vida ben fets, realitzats amb vocació i paciència, seguint les receptes de les àvies, sense oblidar alguna aportació innovadora.
L’establiment el van iniciar el matrimoni Agustí Sanromà i Rosa Vives. Més tard s’hi van incorporar els seus fills, la Rosa i l’Agustí i amb el pas del temps es va produir el canvi generacional. La Rosa Sanromà ha après de la seva mare tots els secrets dels fogons i també a fet alguns cursets.
La bodega està molt ben assortida amb unes 250 referències, sobretot Priorats i Montsants; en té cura l’Agustí que n’és un gran coneixedor del món dels vins i gran sommelier, que també dirigeix la sala. Aquest any celebra el seu 36 aniversari.
D’aperitiu serveixen un tall de botifarra blanca i de butifarra negre amb pa torrat i oli d’oliva. En la nostra visita hem degustat un bon tartar de salmó i gambes amb torredetes; uns deliciosos raviolis semi-freds de gambes i porro; un gran caneló de brandada de bacallà i un plat ben senzill però saborós d’escarola amb romesco, fesols i sardines de la costa.
De segons, les cocotxes de lluç amb patata i ceba tendre, diferent de l’habitual forma de presentar-les com és al pil pil, però amb un resultat molt positiu. I els calamars saltats amb calçots i carxofa, també molt satisfactori. De postres, la “tatin” està esplèndida i la crema de iogurt amb mango és molt lleuger i ideal per si no hi ha massa gana.
Avda. de Reus, 24. (43392) Castellvell del Camp. Tel.: 977 85 52 12. Horari de 13,30 a 15,30 i de 21,30 a 23,00. Tanca dimarts i a la nit els dilluns i festius. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: info@sanromarestaurant.cat Web: www.sanromarestaurant.cat