Inaugurat l’any 1965 i situat al centre comercial d’Andorra i a pocs metres de Caldea, el Roc Blanc és un dels millors hotels del Principat. Compta amb 157 habitacions (57 standards, 77 superiors, 16 premium, 4 junior suite, 3 suites). Totes les habitacions han estat renovades i disposa d’habitacions familiars, habitacions antial·lèrgiques i de diferents ambients –clàssic, rústic i urbà – totes elles amb les facilitats i comoditats d’un Hotel de 4 estrelles. Disposa també d’habitacions per a minusvàlids. Preu habitació doble és de 144 /385 euros/dia.
En la nostre recien visita a l’establiment hem ocupat la suite 463 i ens ha encantat per la seva acollidora decoració, amplitud, confortabilitat, vestidor, dues terrassetes amb vistes i bany complet amb un gran jacuzzi. Certament després de la gran reforma feta fa uns anys d'aquest gran clàssic de l'hostaleria andorrana ha millorat totes les seves habitacions i suites.
Capítol a part mereix el Spa Termal de l’Hotel, amb la seva aigua termal natural, que ha reformat totes les seves cabines, ara molt més àmplies, equipades amb els aparells necessaris per realitzar tots els tractaments i serveis que s’ofereixen. S’ha instal·lat un nou jacuzzi, un canó i una cortina d’aigua. La tarifa del spa és de 16,00 per clients allotjats a l’hotel, 20,00 per clients no allotjats a l’hotel.
Cal destacar també el seu restaurant, L'Entrecôte, que ofereix una selecta cuina. Els apetitosos esmorzars en un ampli bufet en el qual no falta la xocolata calenta desfeta amb xurros, entre moltes altrres temptacions.
L’Hotel, que dirigeix Jordi Trébol, sota la coordinació d’Alex Pallarés, disposa de segells especials: hotel d’estades esportives, hotel antial·lèrgic, hotel amic dels animals (admet gossos) i hotel apte per a celíacs. Ofereix wi-fi gratuït. salons socials, sales per a tot tipus de reunions i esdeveniments, garatge, aparcacotxes, gimnàs, sauna, jacuzzi.
L’Entrecôte està situat a la planta baixa, al costat del hall, comptant també amb entrada independent de l’hotel. Ofereix una línia de cuina tradicional creativa i de temporada, dirigida per un equip jove i dinàmic. Alex Prats dirigeix el menjador que té un estil decoratiu tradicional i una capacitat per a uns 60 comensals. La carta de vins conté unes 40 referències de vins i caves. Té una varietat de 4 pans d’elaboració pròpia.
Entre les seves especialitats cal esmantar l’amanida de faves gegants amb ceba tendra, ou dur, bonítol i tapenade, 11,00; escalopina de foie amb porto i pera amb caramel, 14,00; carpaccio de bou amb ruca, encenallls de parmesà i esferes de llimona, 8,85; super hamburguesa de vedella Angus, 15,75; costella de xai a la graella amb escalivada, 14,75; calamars amb ceba, 11,25; tataki de tonyina amb alvocat i mango, 20,50; arròs amb llamàntol, 17,50; tocinet de cel amb mango i escuma de cacao , 5,75.
El menú Entrecôte Roc Blanc, per 33 euros, ofereix un gustós entrecôte de bou a la graella amb la salsa secreta del xef acompanyat de cruixents patates fregides i amanida de nous, pà d’all i vinagreta francesa; pà, postres i vi de la casa o cervesa.
Plaça Coprínceps, 5. Tel.: +376 871 400. (AD700) Escaldes Engordany. No tanca. Master Card i Visa. Horari del restaurant: 13,00 a 15,00 i de 20,00 a 22,30. No tanca. Aire condicionat. Terrassa tot l’any. Correu electrònic: hotelrocblanc@rocblanchotels.com Web: www.rocblanchotels.com