LA SEU, LA CUINA TRADICIONAL DE MERCAT DE LA MARINA 

Neix al 2007, en què inicia la seva trajectòria Diana Cervera, al costat de diferents cuiners i l’any 2010, decideix donar la seva pròpia personalitat i criteri al restaurant, fent la seva pròpia cuina i prenent com a base la seva interpretació de la cuina tradicional de mercat de la Marina, sobre els punts de referència de producte de qualitat, Km 0 i cuina d’elaboració diària, donant-li viabilitat al seu projecte, consolidat en l’actualitat. Actualment, comparteix la direcció de la Seu i Ca Pepa Teresa, i la Llotgeta, amb l’activitat de cursos de cuina, assessorament a restaurants, programació d’activitats, jornades gastronòmiques, etc.

LA SEU 1 copia.jpg

El nom del restaurant, la Seu, s’interpreta com a catedral de la cuina, seu, lloc de reunió al voltant de la bona taula. Té una decoració molt singular amb estil de fusió històrica i minimalista. La capacitat del menjador, dirigit per Madelina, és de 150 comensals. Al celler hi ha unes 125 referències, a cura de Maria José. El vi de la casa és el Nodus, 15,00.

Com especialitats podem esmentar la coca de bacallà, tàrtar de tomàquet i pesto, 8,50; cebiche peruà de peix del dia, 18,00; tataki de tonyina, poma verda, col i vinagreta picant, 12,00; pop a la brasa amb parmentier de patata i pebre roig de la Vera, 14,00; Tatin de foie amb compota de poma i pa cruixent, 11,00; steak tartar de filet gallec, gelat mostassa a les fines herbes, 21,00; semifred de torró, avellana, tocs de cafè i escumós de llet merengada, 6,00; calipo d’aigua llimona tradicional, 4,50. També ofereix un Menú, 18,00 i un Menú degustació, 40,00.

Loreto, 59. (03700). Tels.: 96 642 44 78 i 630 646 783. Horari d’13,00 a 16,30 i de 20,00 a 23,30. Tanca diumenge nit i dilluns (agost obert tots els dies) i del 10 de gener al 8 de febrer. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Terrassa. 3 menjadors privats per fins a 23 i 50 comensals. Correu electrònic: info@laseu.es. Web: www.laseu.es

 

CA PEPA TERESA, CUINA DE TEMPORADA I DE PRODUCTE KM 0         

El nom del restaurant fa referència a la tia Pepa Teresa, dona reconeguda a Dénia, al barri de pescadors, una persona molt estimada per la seva entrega a les persones, gran cuinera amb un amor i sensibilitat per la cuina, transmesa als seus descendents. Obre les portes a l’agost de 2011, sent reconegut des del primer dia com un restaurant de referència de la cuina tradicional de la Marina, que incorpora plats i guisats que no es troben en la restauració.

Ofereix cuina de temporada, peix de la badia de Dénia, carn especialment escollida, cuina a la brasa, sent actualment un referent de la cuina tradicional de mercat i de producte (km 0) de la comarca, sota la direcció gastronòmica de la xef Diana Cervera (La Seu). La capacitat del menjador, dirigit per Cristina, és de 150 comensals. Al celler hi ha unes 100 referències, a cura també de Cristina. El vi de la casa és Viridiana, 15,00.

Entre altres especialitats trobem el pop a la brasa 10,00; putxero amb la seva pilota, 5,00/U.; coques variades de la Marina, 12,00; calder de peix de roca amb arròs a banda, 18,00; suquet de peix del iaio Frederic, 18,00; calder de rap amb salsa a l’estil de Pepa Teresa, 15,00; chuletón especial Pepa Teresa 1Kg, 28,00; graellada de peix de la badia de Dénia, 35,00; pastís de llimona amb merenga, 5,00; pastís de carabassa amb xocolata, 5,00; mousse de xocolata, 5,00. També ofereix un Menú, 14,00 i un Menú degustació, 25,00 euros.

Loreto, 23. (03700). Tels.: 96 578 45 47. Horari d’13,00 a 16,30 i de 20,00 a 23,30. No tanca. American Express, 4B, Master Card i Visa. Aire condicionat. Terrassa. 2 menjadors privats per fins a 30 i 50 comensals. Correu electrònic: info@calapepateresa.com. Web: www.calapepateresa.com

 

NOU ROMÀ, HOTEL BOUTIQUE, ENCLAVAT A L’ANTIGA MEDINA ÀRAB          

Aquest hotel boutique inicia la seva trajectòria l’any 2010, sobre la rehabilitació i habilitació de diversos casalots de principis del segle XVI, els quals s’uneixen i s’integren en un espai únic, conservant la seva essència de l’època. Inicialment neix amb només 7 habitacions i l’any 2011 s’adquireix i rehabilita un habitatge confrontant de la qual s’incorporen unes altres 4 habitacions més i espai per a pàrquing descobert. El 2012, s’incorpora un nou pàrquing cobert amb accés directe a l’hotel.

Actualment disposa de 10 habitacions i 1 suite, amb aire condicionat, caixa forta, minibar, telèfon directe, televisió via satèl·lit, barnús, assecador de cabell, servei d’habitacions 24 hores, jacuzzi, Wi-Fi a tot l’hotel. Té habitacions per a minusvàlids. El preu de l’habitació doble és a partir de 80 euros/dia, inclou desdejuni bufet amb rebosteria pròpia.

NOU ROMÀ copia.jpg

Enclavat a l’antiga medina àrab, amb una sínia àrab al seu pati, compta amb un ampli i frondós pati, ple de vegetació, un oasi en ple nucli urbà. Es pot apreciar l’arquitectura medieval, a tot l’edifici, amb excel·lents vistes des de les terrasses, en què s’albira tot el centre històric, situat davant del convent de clausura de les monges agustines i de l’Església de les agustines, a escassos metres l’ajuntament de Dénia, lloc on va ser proclamat rei d’Espanya l’arxiduc Carles. El dirigeix Francisco Requena.

Té jardí, sala de convencions, sala d’exposicions, activitats lúdico-culturals, botigues i Restaurant: La Sénia, un restaurant que cuida tot tipus de detalls en cadascun dels espais que ofereix. Compta amb dos sales que tenen un toc elegant i molt íntim, i una espectacular terrassa envoltada de vegetació que farà encara més especial qualsevol esdeveniment. El menjar és de primera qualitat, gràcies a la varietat d’olors i sabors que el Mediterrani ofereix. Des d’un desdejuni bufet que aconsegueix que començar el dia amb un somriure i energia sigui molt fàcil, o dinar en família, fins una vetllada romàntica.

Carrer Nou, 28. Avinguda del Cid, 3. (03700) Tel.: 96 643 28 43. No tanca. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Correu electrònic: info@hotelnouroma.com. Web: www.hotelnouroma.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross