Des del passat 30 de març Tarragona compta amb un restaurant que ofereix la tradicional cuina del delta de l’Ebre. Ocupa el Palau del Baró, situat al nucli antic, al carrer Santa Anna, a prop de la plaça del Fòrum. El palau va ser residència del Baró de les Quatre Torres durant el segle XVII, i més tard de la rica família Vives, procedent de Vila-rodona. Ho demostra la sumptuositat de les estances i la terrassa i jardí romàntic. Els menjadors de decoració clàssica estan situats al primer pis, al costat d’una bonica terrassa interior enjardinada, ideal per a les nits d’estiu.

COMEDOR.JPG

José Emilio Bertomeu, empresari, apassionat de la cuina dels seus colors, olors i sabors del Delta, sempre havia desitjat tenir un restaurant per donar a conèixer la cuina de la seva comarca,  i la Maria Teresa Vidal, amb experiència en el sector de l’hosteleria, formen un tàndem perfecte per iniciar aquest viatge de la restauració al trobar un local lliure a la Capital. I així, el Palau del Baró que des de fa anys venia sent restaurant, ha reobert les seves portes per oferir els plats més tradicionals del Delta.

La Maria dirigeix les sales i José Emilio col·labora amb al xef, Xavier Pérez,  introduint-lo en aquesta cuina mediterrània del Delta de l’Ebre.

BERTOMEU MUESTRA EL ARROZ 1.JPG

Xavier té 32 anys i va estudiar a l'Escola d'Hostaleria de Bilbao, especialitzant-se en cuina mediterrània i francesa. Ha treballat al País Basc i a Catalunya. El celler té una cinquantena de referències i el vi de la casa és el Crinel blanc, de la DO Tarragona, 8,50 i un Vall del Pou negre, de la DO Terra Alta.

La carta compren els apartats d’especialitats del Delta, pica pica per compartir, arrossos, peixos, carns i postres. Els protagonistes principals són els productes frescos que arriben diàriament del delta de l’Ebre: Musclos, ostrons, ostres, peixos, arrossos...

Entre les especialitats podem destacar l’anguila amb suc, 15,00; cloïsses del Delta a la marinera, 11,00; daus de sípia amb allioli, 9,00; ostres de la badia del Fangar, 10,00; carpaccio de tonyina, 14,00; arròs Carnaroli caldós amb cranc blau del Delta, 18,00; fideuà negre o amb sípia, 14,00; suquet de rap amb cloïsses i gambes, 19,00; llenguado amb salsa d’ametlles, 15,00; espatlla de corder, 20,00; foie d’ànec amb poma verda i PX, 13,00; menjarblanc amb canyella, 5,00; tiramisú de la casa, 6,00.

També ofereix un menú especial Delta de l’Ebre, 35,00; menú d’arrossos, 30,00; menú festius, 25,00 i menú del Palau, 25,00.

Santa Anna, 3. (43003) Tarragona. Tel.: 977 24 14 64. Horari de 13,15 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. Tanca diumenge nit i dilluns tot el dia, excepte a l’estiu. 4B, Master Card, 6.000 i Visa. Aire condicionat. Terrassa. 4 menjadors privats per fins a 100 comensals. Admet gossos a la terrassa. Correu electrònic: info@palaudelbaro.es; reserves@palaudelbaro.es. Web: www.palaudelbaro.es

 

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross