La família Rodríguez d'origen gallec es va establir en la Costa Daurada fa diverses dècades i al costat mateix de la platja de Salou va establir un restaurant. La segona generació representada per Joshua Rodríguez aprofitant el local el va redecorar l'any 2015 i canviant-li de nom en record de la terra mare, va iniciar una nova singladura de l'establiment, amb la intenció d'oferir una acurada gastronomia, cuidant la cultura del detall i el producte i oferint un servei professional.

TERRASSA.JPG

Així va néixer O Xantar Mediterrani que en frase gallega significa el menjar mediterrani. És una forma d'indicar la fusió de la cuina mediterrània tradicional amb productes de qualitat d'origen gallec.

Situat en un carrer per als vianants molt turístic, proper a la font lluminosa de la població, certament sorprèn trobar un restaurant amb una qualitat de cuina que ofereix una àmplia carta de gastronomia tradicional marinera catalana i gallega en la qual els protagonistes són els rics mariscs i peixos del nostre mar i les saboroses carns gallegues. A destacar les paelles, mariscades i la vedella.

El cap de cuina és el seu pare, Manuel Rodríguez, 35 anys al món de l'hostaleria; començaments a Barcelona per després continuar per Tarragona, Cambrils i la Costa Daurada, amb carrera més enfocada a la sala, al servei de qualitat, autodidacta, admirador i seguidor dels grans xefs nacionals i francesos ha realitzat infinitat de cursos de cuina. Va començar en la cuina de forma accidental per substituir una baixa, descobrint una vocació amagada.

El menjador té una capacitat per 30 comensals i amb el bon temps és ideal la terrassa per 40 places més. El celler té unes 60 referències, sent el vi de la casa en blanc el José Pariente, en rosat Mediodía Inurrieta i en negre el Cune criança, 15,90.

Entre les seves especialitats cal destacar el pop a la brasa sobre parmentier de patata i oli de “pimentón”, 14,90; tàrtar dels dos salmons fresc i fumat amb guacamole mediterrani, torradetes i mantega d'anet, 14,90; sardines marinades en cítrics sobre llit de tomàquet Premium cobertes de festucs, ensopecs i balsàmic de Jerez, 11,60; paella marinera, 21,90; mariscades, des de 79,50; turbot a la gallega, 28,50; suquet de rap en romescada amb cloïsses i escamarlanets, 24,50; costella de vedella D.O. Rossa gallega suprema, etiqueta rosa, 23,90 tiramisú, 6,90; pastís de formatge fresc amb salsa de fruits vermells, 6,90; carpaccio de pinya amb gelat i salsa de mandarina, 6,90. El restaurant també ofereix tres menús: 22,00/30,00/35,00 i un menú degustació, 80,00. Preu mitjà menjar: 35,00.

C/ Bilbao nº 3 Baixos B (43840 Salou). Tels:. 977 07 31 52 i 692 331 184. Horari: De 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00. Tanca dilluns i gener. American Expres, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Terrassa. Correu electrònic: info@o-xantar-mediterraneo.com. Web: www.o-xantar-mediterraneo.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross