El jove xef, Joan Llaberia, després dels seus estudis a l'Escola d'Hostaleria de Cambrils i fer el post grau de direcció de cuina, a l'Escola d'hostaleria de Sant Pol de Mar, va iniciar la seva experiència professional en prestigiosos restaurants com el Miramar i Can Bosch, de Cambrils i Sant Pau Carme Ruscalleda, de Sant Pol de Mar.

EQUIP 1.JPG

Al desembre de l'any 2013 decideix començar al seu propi restaurant i inaugura en una cèntrica plaça del Port de Cambrils L’Original, experiències gastronòmiques per oferir la seva concepció de cuina que fusiona cultures i sabors, partint de productes molt propers de l'entorn, als quals sap projectar noves dimensions, en textures, gustos i presentacions. Joan és un gran apassionat de la cuina moderna creativa d'autor, que desenvolupa amb notable encert a L’Original, paraula que resumeix l'objectiu del seu treball en aquest restaurant familiar en el qual el comensal viu certament singulars experiències gastronòmiques.

La sala, sota la direcció de Stefan Yotov, que també exerceix de sommelier, té dos apartats elegants i d'ambient acollidor, destacant el situat al costat del finestral, que resulta summament agradable i distingit. En el del fons, després de la barra de bar, la cuina queda a la vista. La capacitat total és per a 85 comensals. El celler alberga unes 120 referències. El vi de la casa és el Mas Donis, de la DO Montsant.

La carta és molt dinàmica i el restaurant col·labora amb els menús que organitza Cambrils en les seves jornades gastronòmiques, buscant el millor producte de proximitat i temporada (menú del calamar, dels fideus rossos, de la carxofa, del romesco...). A les nits ofereix dos menús degustació: “Menú Canalla” i “Menú Secret”. Ha estat guanyador i finalista en totes les Rutes de Tapes de Cambrils. Recentment ha estat el guanyador del “Mes de tapes Cambrils 2017” i finalista en la “Tapa del any Barcelona”.

Entre les seves especialitats podem destacar el tartar de tonyina vermella Grup Balfegó, 20,00; gamba vermella de Tarragona, 28,60; carpaccio de magret d'ànec i fruits de temporada, 9,50; tataki de salmó, 16,00; pop a la brasa amb textura de patata i emulsió de allioli, 15,50; bacallà gratinat amb allioli i poma caramelitzada,15,00; peix de mercat (llobarro, orada, turbot), 21,00.

També ofereix Menú degustació: De 22,00 a 50,00 i el preu mitjà se situa en els 35,00.

Plaça Mossen Joan Batalla, 5. (43850) Cambrils. Tels.: 977 911 602 i 626 417 384. Horari: De 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00. Tanca: Dimarts. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Terrassa. 1 menjador privat para fins a 12 comensals. Admet gossos. Correu electrònic: loriginal.eg@hotmail.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross