Estem ja prop de l’hivern i ja comenten les calçotades tan tradicionals i populars arreu de les comarques tarragonines i sobretot allà d’on són originaries, a l’Alt Camp. Moltíssims restaurants les inclouen com a àpat principal en la temporada que dura fins a la primavera. Però lamentablement són pocs els que l’ofereixen com cal per denominar-se una calçotada excel·lent, que només requereix principalment dues coses: Utilitzar productes de primeríssima qualitat i una bona elaboració, seguint les receptes tradicionals. En aquesta línia volem destacar les calçotades de Les Espelmes.

TAULA 1.JPG

El matrimoni format per Ramón Vives i Montserrat Invernon van obrir l’any 1970 l’actual restaurant Les Espelmes, llavors amb el nom de Mirador del Camp de Tarragona. I és que aquest establiment situat a una altura de més de 500 metres té el privilegi d’ocupa un espai des del qual es pot contemplar al Camp de Tarragona i, en l’horitzó, el mar Mediterrani. En definitiva, gaudeix d’unes vistes certament excepcionals. El restaurant inicialment no disposava de llum elèctrica i per les nits il·luminava totes les taules amb espelmes, per això el restaurant era conegut com “Les Espelmes”, de manera que ja fa uns anys van optar per aquest nom popular. La seva oferta és la cuina catalana que elabora amb gran sapiència culinària Montserrat, mentre que Ramon dirigeix els diferents menjadors de rústica decoració que té el restaurant. El celler té unes 300 referències de vins i caves.

Entre les seves especialitats en temporada (novembre/abril) estan les calçotades, però en la seva carta hi trobem altres plats també molt bons, com escudella, 10,00; sopa de ceba, 8,00; canelons de rostis segons la recepta de l’àvia, 8,00; caragols a la llauna o amb romesco, 12,00/11,00; carpaccio de figues amb foie gras d’ànec, 18,00; rovellons a la brasa, 15,00; patata amb fredolics i botifarra negra, 13,00; costella de vedella blanca, 20,00; espatlla de xai al forn, 14,00; filet de cérvol a la crema de ceps, 19,00; mitjana de bou irlandès a la brasa, 47 per a 2 pax; suquet de rap amb gambes i bolets, 21,00; bacallà a la llauna amb samfaina, 14,00, entre d’altres.

Carretera Nacional 240, km. 28. (43800). Valls. Tel.: 977 60 10 42. Horari de 13,00 a 16,00 i de 21,00 a 23,00 hores. Tanca dimecres i del 27 de juny al 4 d’agost. American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament, terrassa i 2 menjadors privats per fins a 130 comensals. restaurant@lesespelmes.com. Web: www.lesespelmes.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross