El 26 d’agost de 2016 el matrimoni Enric Prats i Cecília Vilanova van inaugurar en el seu poble aquest restaurant. La Cecília de Ca l’Olla, la xef de l’establiment, va tenir com a referents culinaris dues bones cuineres, la mare i l’àvia. A part, va poder aprendre l’ofici treballant en un restaurant de Premià de Mar. Els pares de l’Enric tenien a Reus la carnisseria La Masia (davant mateix de l’hotel Gaudí) i per tant ha estat hereu de tots els secrets de les bones carns. L’estiu del 2015 la Cecilia i l’Enric es van desplaçar al País Basc per assistir a unes “master class” per tal de conèixer encara més la tècnica de la cocció en brasa oberta.

EQUIP.JPG

Ell és qui està al davant de les brases, situades en el mateix menjador. La cuina ofereix bons plats de cullera. Cal destacar que no tenen aparells congeladors, per tant la matèria primera no és congelada i totes les elaboracions es fan al moment, cosa que es nota molt en el resultat final. El celler, amb una bona relació qualitat/preu, inclou unes 35 referències de vins.

El local està ubicat a l’entrada de la població, davant de la cooperativa agrícola i consta de 2 petits menjadors, un a la planta baixa i l’altre al primer pis, per una capacitat total que no arriba als 50 comensals. La decoració (molt acollidora), dissenyada pels mateixos propietaris és de línia rural, senzilla, amb detalls curiosos. Els caps de setmana tota la família s’incorpora a la feina i se sumen al servei les filles dels propietaris, Clàudia i Fiona.

En la nostra visita a l’establiment hem degustat uns popets amb salsa molt bons i tendres; patates amb farigola; i un plat molt curiós i exquisit, formatge provolone, fet a la brasa sobre llit de taronja; continua un bacallà d’Alaska amb fesols amb romesco, un plat de producte ben resolt; i uns peus de porc a la brasa, molt melosos, una delícia. A les postres, una mousse d’avellanes, que rendeix homenatge a la producció més destacada d’aquesta comarca, amb una elaboració delicada i exquisida.

Altres especialitats de la casa són la crema de pa a les herbes de la Mussara; carpaccio de vedella amb parmesà; peus de porc amb fesols; cigrons amb botifarra negra i trompetes de la mort; fricandó a l’antiga de vedella i bolets; mitjana basca (txuletón) de 1.500 gr. a la brasa, de 40 dies de maduració a compartir entre 2/3 persones (cal reservar amb anticipació a la visita); entrecot de vedella pirenaica; corder; codonyat casolà amb formatge; couland amb gelat de vainilla; xocolata cuita amb pa torrat; panacota. Menú diari migdies, de dimecres a divendres, 12,00. Menú cap de setmana i festius, inclou vi D.O. Montsant, aigua i cafè, 24,50. Vi de la casa: Clos de Bouars, D.O. Montsant, embotellat especialment pel restaurant, 8,50.

Passeig de la Mussara, 8. (43380). Tels.: 977 782 862 i 661 793 565. Horari de 13,30 a 15,30 i de 21,00 a 22,30. Tanca dilluns i dimarts. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat i llar de foc que escalfa l’estança del primer pis. Correu electrònic: lesbrasesdecalolla@gmail.com. Web: www.facebook.com/lesbrasesdecalolla

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross