Enoteca (del grec οἶνος "vi" i θήκη "celler") és un restaurant o local en el qual se serveix i es comercialitza vi. Existeix la possibilitat en algunes enoteques de servir-se aperitius juntament amb el vi. Una de les missions de la enoteca és la divulgació de la cultura enològica i per aquesta raó és freqüent que es realitzin tastos de vi, rondes de degustació, tertúlies, etc.

ENOTECA.JPG

L’Enoteca, situada al centre d'Escaldes Engordany, neix al 2011 fruit de l'associació d'un grup d'amics, professionals de la restauració, amb l'objectiu d'oferir productes de proximitat i de temporada, així com maridarlos amb els millors vins del moment. És la consecució de l'experiència de bastants anys al capdavant i al servei en diferents establiments hostelers, dins i fora del Principat d'Andorra.

Pedro Pascual Miranda i José Antonio Guillermo al capdavant de la sala i la gestió, acompanyats en la cuina per Marga Romero i Patrick Mariot formen l'equip.

SALA 1.JPG

El restaurant treballa un estil de cuina contemporània, de mercat, utilitzant receptes clàssiques i modernes de la gastronomia, propera a tot el públic, amb una filosofia que té com a fil conductor el “pica-pica” que tan de moda està actualment.

Ocupa un petit local de moderna decoració amb una capacitat per fins a 48 comensals, en el qual destaca una petita sala “enacoteca” on s'exposen una quantitat molt considerable de vins de primeres marques nacionals i estrangeres. Un dels objectius de l'establiment és també fer descobrir als comensals vins, regions vinícoles i raïms, una mica oblidades o poc comercials, sense oblidar els licors i destil·lats, en els quals destaquen les ginebres. El total de referències del celler ronda les 700 i els vins de la casa són els Sao Jove, Via Terra, Tocat de l'Ala, 16,50 a 19,85.

De les seves especialitats cal destacar l’amanida de tomàquet Raff amb tonyina, 13.95; terrina de foie amb poma i vainilla,17.95; “Carpaccio” de gambes a la taronja, 14.90; ous amb tòfona, 21.00; “cocochas” de bacallà al pil pil de foie, 17.95; “rissoto” de carxofes, llagostins i parmesà, 16.85; ongle de bou amb trinxat i ceba, 17.95; assortit de carns d'ibèric, 17.95; tiramisú, 4.95; “cheescake” amb fruits vermells, 6.00; coulant de xocolata, 7.00. També ofereix un menú, 20,95 i un menú degustació, 39,50. El preu mitjà és de 50,00.

C/. del Parral, 4 (AD700). Tels.: 376 81 35 45 i 376 387 220. Horari de 13,00 a 15,30 i de 20,00 a 23,00. Tanca diumenge i de 31 de juliol a 20 d'agost. Master Card i Visa. Aire condicionat. 1 menjador privat per fins a 14 comensals. laenoteca@andorra.ad www.cruenoteca.com

 

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross