Igual que bastants grans xefs del país que, sense deixar el seu restaurant, assessoren i dirigeixen un altre a Barcelona (Berasategui, Joan Roca, Marc Gascons, Paco Pérez, Sergi Arola, etc.) Fran López, del restaurant Villa Retiro, de Xerta, amb estrella Michelin des de fa 7 anys, ja té també restaurant a Barcelona, al nou hotel de luxe Ohla Eixample, inaugurat el passat mes d'abril.

_NH_2880

D'aquesta forma el preciós hotel boutique, cinc estrelles, situat al carrer Còrsega, prop de Balmes, compta amb un restaurant d'alta gastronomia, batejat amb el nom de Xerta, en honor a la població tarragonina del seu xef, Fran López.

_NH_8978.jpg

Precisament per homenatjar a la seva terra, el restaurant ofereix en un menjador molt elegant, amb cuina a la vista i amb un servei de primera, una selecció de plats tradicionals de les Terres de l’Ebre com a arrossos, ostres, musclos o angules (en temporada)… A més de la suggestiva i apetitosa carta, hi ha un menú Executiu, els migdies de dimarts a divendres per 35 euros, en el qual el comensal pot escollir un entrant entre 2 opcions, un segon de carn o peix i unes postres entre 3 varietats, a més de vi, aigua, cafè i mini dolços. També s'ofereix el Menú del Delta, tots els migdies, per 50 euros, el Menú degustació per 70 i el menú Homenatge, per 98, amb possibilitat de maridatges. La carta de vins conté més de 300 referències i més de de 200 destil·lats per fer combinats i còctels. Tot això, juntament amb el personal del lobby i terrassa de l’hotel amb unes magnífiques vistes a la ciutat comtal i piscina climatitzada situada a la novena planta de l’edifici, està gestionat per Joaquim López.

_NH_8890.jpg

En la nostra primera visita hem optat pel Menú del Delta, que s'inicia amb uns aperitius, tàrtar d'anguila fumada, ceviche i una degustació d'oli d'oliva de Pinell de Brai d’oliveres de 400 anys; segueix amb els tomàquets per apreciar tot el sabor d'aquest producte del camp maridat amb vinagre de PX o de romaní; i arriba el plat més assolit, l'excel·lent “esmorzar de ric”, en el qual es conjuguen perfectament el parmentier, amb foie, rovell d'ou d'ànec i tòfona (un plat que per si solament justifica la visita); segueix el contundent arròs d'ortigues i espardenyes, potent que ens porta el mar Mediterrani a la boca, ben conjugat amb la delicadesa del marisc. Acaba amb la simfonia de cítrics, en diferents textures que posen el punt d'acidesa final a aquest menjar exquisit.

En definitiva, l'oportunitat a la Ciutat Comtal de gaudir de la cuina d'un dels millors xefs de les comarques tarragonines a partir de sabors del sud de Catalunya, arrossos, fruits del mar i productes de la terra, que conquisten al paladar i amb la doble opció de menjar en taules o barra, de cara a la cuina.

Còrsega, 289-291. Hotel Ohla Eixample (08008) Barcelona. Tel.: 93 737 90 80. Tanca diumenge i dilluns. Correu electrònic: info@xertarestaurant.com web: xertarestaurant.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross