No hi ha dubte que un dels llocs més escaients per tastar els arrossos és el Delta de l’Ebre perquè allí és on el producte és autènticament de km 0. Junt als extensos arrossals, degustar un bon arròs veient com plàcidament el riu recórrer els últims kilòmetres abans d’arribar al mar es tota una delícia. Dons bé la plataforma digital surtdecasa.cat ha fet un ranking dels 10 millors arrossos del Delta, després de visitar nombrosos establiments de la comarca ebrenca.
Entre els restaurants escollits està Casa Rius, de Deltebre, situat al costat mateix del riu i que té com a especialitat més destacada l’arròs de carxofes (ara estem de temporada) i llagostins, seleccionat en el ranking dels 10 millors.
Certament Salvador i la maria Cinta tenen la mà trencada amb els arrossos i ens explica que els bons productes són la clau de l'excel·lència del seu famós arròs amb llagostins i carxofes, que és el rei de la casa (fins i tot el diari francès Le Monde s’ha fet ressò).
Un plat de temporada, que val la pena no deixar-lo escapar en plena tardor i hivern. A la cuina es sofregeix la carxofa, afegeix l'arròs i, poc a poc, va incorporant-se el brou fins que l'arròs està al punt. Les cloïsses i els llagostins coronen la paella que, tot i que queda ben fosqueta degut a la carxofa, té un sabor exquisit.
Prèviament es recomana fer uns entrants de marisc abans d'abordar l'arròs. Unes navalletes, unes cloïsses a la marinera o uns ostrons del Delta, unes algues arrebossades o uns popets confitats, acompanyat d'un vi blanc de la Terra Alta, Penedès o de qualsevol altre Denominació d’Origen catalana acaben de completar una molt feliç estada en aquest restaurant familiar que petoneixa a l'Ebre.
C/Reis Catòlics, 6 (43580) Deltebre. Tel.: 977 489 960. No tanca cap dia. Horari de 12,00 a17,00. Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Terrassa. Aparcament. Correu electrònic: restaurantcasarius@gmail.com