Vaig conèixer a la família Guimerà fa molts anys quan regentaven un petit restaurant en un carreró d'Ulldecona en què es menjava molt bé. Vicent va néixer entre els fogons i ajudava als seus pares en aquell senzill establiment però amb destacada cuina.

tomàquet i verat

Després d'estudiar a l'Escola de Cambrils que tants bons professionals ha donat a les comarques tarragonines i fora d'elles, en 2004, Vicent va iniciar una nova etapa obrint les portes del seu restaurant L'Antic Molí, a peu de la carretera que uneix Ulldecona i la Sènia, al barri Castell.

timbal de llagostins

“Cuiner de l’Any 2016” al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, guanyador del “Llagostí d’Or de Vinaròs del 2003” i autor dels llibres “El rebost del meu poble”, amb més de 100 receptes tradicionals, i “La Galera” dedicat aquest marisc, Vicent Guimerà ofereix a L’Antic Molí amb professionalitat un estil de cuina de fusió entre autor i tradicional, molt avantguardista.

És certament una interessant cuina creativa i de mercat en un marc acollidor: es tracta d’un antic molí fariner restaurant amb una línia jove, envoltat d’un jardí dins un entorn natural al costat del riu Sénia.

Disposa d’un bon i ampli celler, amb quasi un centenar de referències i d’una terrassa amb vistes al riu. I també d’un gran saló de banquets molt ben decorat per a realitzar tota classe d’esdeveniments, degudament separat del restaurant. El 2017 va aconseguir una estrella a la Michelin per l’excel·lent tasca que ve desenvolupant.

guatlla

L‘oferta gastronòmica es concreta amb la carta i el Menú degustació Petites Arrels, 62,00 (maridatge de vins, 25,00); i el Menú degustació Arrels, 90,00 (maridatge de vins, 35,00). El vi de la casa és de la DO Terra Alta.

En la nostra darrera visita Vicent ens ha ofert un menú per conèixer i gaudir de les seves exquisideses: Vermut amb taronja sanguina i carbònic; pa d'algues amb fetge de rap, llimona, escalunya i poma; gingebre amb steack de vedella i mostassa de mel Art Múria; bunyol intens d'ostra del Delta amb pesto de shiso, all negre i cumquat; verat, tomàquet de penjar i chutney; timbalet de llagostins amb cireres; falsa burrata amb pesto sicilià, formatge d'ovella ecològic i codony; caneló de tàrtar d'ànec lacat amb fruites seques i safrà; croissant amb tòfona i cansalada de porc ibèrica; brioix al vapor amb xipiró i romesco; ravioli d'anguila del Delta amb sabaiona de vedella; burrets amb olives verdes, fonoll, tàperes, i mole de les entranyes; guatlla amb foie, pruna i Calvados; banksy: pomelo, taronja sanguínia i gerds; fulla de garrofa i cacauet (grafiti dels refugiats sirians); tatin de poma; pizza de mel de flors i oli morrut; carrot cake amb xocolata blanca.

caneló de tartar

Més de tres hores en una de les millors taules de les comarques tarragonines.

 

Carretera d’Ulldecona a la Sènia, km 10. Barri Castell. (43550) Ulldecona. Tel.: 977 57 08 93 i 661 535 187. Obre de dimarts a diumenge de les 12,00 a les 16,30. De divendres a dissabte, de 20,30 a 23,00. Visa. Aire condicionat. Capacitat per a 50 comensals al menjador gastronòmic, 80 comensals al menjador bistro, 400 a la sala de banquets i 100 al menjador rústic. Correu electrònic: anticmoli@gmail.com. Web: www.anticmoli.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross