L'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils ha viscut una jornada que quedarà per sempre en el record del centre educatiu. Aquest dijous 27 de febrer un total de 23 brillants exalumnes dels ensenyaments d’hoteleria i turisme han fet cap de nou a les aules on, ara fa uns anys, es van formar per convertir-se en els reconeguts professionals que són avui en dia.

Noms propis de la cuina nacional i internacional com Eduard Xatruch, Pep Moreno, Montse Abellà, Oriol Ivern, Vicent Guimerà, Sergi Palacín, Neus Faiges, Gessamí Caramés, Xavier Ferraté, Jaume Solé, Roger Margalef i Ruben Catalán han gaudit en primer lloc d’un retrobament amb l’actual equip docent de l’escola i també professors jubilats que han estat convidats a tant entranyable cita. Un cop a classe, i sota la distesa supervisió del director, Jorge Gómez, els convidats han escrit unes paraules en forma de dedicatòria al llibre d’honor del centre.

Un pou d’anècdotes culinàries

El vila-secà Eduard Xatruch, xef copropietari del Disfrutar de Barcelona (3 Estrelles Michelin, 3 Sols Repsol i reconegut com el millor restaurant del món) explica que «m’ha agradat molt veure a companys i professors, sobretot a Rosa Casanova, ja que gràcies a ella professionalment sóc qui sóc perquè ella va ser qui em va obrir les portes a fer les pràctiques a El Bulli i a partir d’allà iniciar la meva trajectòria. És un dia molt maco retrobar-te amb persones que han tingut impacte en la meva vida». Per la seva part el vallenc Pep Moreno, xef del restaurant Deliranto de Salou 1 Estrella Michelin i 1 Sol Repsol comenta que «vaig entrar aquí sent un marrec de 14 anys per aprendre l’ofici, em vaig fer adult en aquestes aules i amb uns records boníssims. El moment més complicat (somriu) va ser el primer dia, vaig debutar fent de cambrer sense tenir-me ni idea. Em van donar posar una safata a les mans de llom, patates fregides i un altra guarnició i ho havia de servir amb unes pinces a l’anglesa, que no sabia ni què carai era! Ara bé, allò et feia espavilar-te a la primera».

Per últim en Jaume Solé, xef executiu de PortAventura World, desvetlla un dels secrets més ben guardats del seu primer dia de classe «era quan estudiàvem cuina, servei i recepció a l’Hotel Mònica. Havies d’agafar la vaixella i les copes per repassar-les en una taula rodona, allí les vaig deixar amb la mala sort que la taula no estava falcada, i tot va anar a terra. Recordo que va sortir el senyor Pueyo, professor emblemàtic de l’època i em va dir que em dediqués a la cuina i abandonés la idea de ser cambrer (somriu)».

Turisme també guarda un bon record

Entre els il·lustres convidats del sector turístic hi han estat excel·lents professionals com Carme Gázquez, Albert Nel·lo, Maxime Pouil, Lidia Callau, Adelina Buimistr, Eric Garcia, Jordi Ferré, Quique Lozano, Diana de Miguel, Clàudia Martínez i Sònia Vega.

Després de l’estada a les aules i un cop arribat el moment de l’esmorzar, testimonis com els de Carme Gázquez, actual directora comercial i operativa de Farcam Gestió (aparthotel Terra Àurea de Salou) han servit per explicar que «aquest retorn a les aules per mi suposa un orgull el fet d’haver estudiat aquí. Professionals que estimem la nostra feina diària i que apliquem dia rere dia molt dels coneixements que ens van ensenyar en el seu dia». Qui també ha dit la seva ha estat Quique Lozano director Regional a Europa de W2M-WORLD2MEET «em sento molt content ser partícip del dia d’avui, em venen anècdotes divertidíssimes al cap. Pensa que quan jo estudiava aquí el 80% de l’alumnat érem de fora i compaginàvem diversió amb el fet d’aprendre. Sens dubte van ser els millors anys d’estudi de la meva vida».

Un màster accelerat pels estudiants

Els 23 professionals reunits a l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils també han tingut l’oportunitat de compartir dues intenses hores amb l’alumnat del centre. Dividits en dos espais diferents del centre, els estudiants els han pogut fer tot tipus de preguntes sobre el seu dia a dia en el treball, qüestions relacionades amb la conciliació familiar i laboral, les noves tendències en el sector turístic i culinari o el paper de les xarxes socials en la seva professió. Un dels moments més emocionants de la jornada ha estat quan Jorge Gómez, ha demanat la presència dels professors jubilats, Rosa Casanova, Antonio Roquet, Antonio Cuadrado, Francesc Papió i Chimo Rodríguez, i aquests han fet entrega als ponents d’un quadre amb la foto commemorativa de la jornada. D’entre les autoritats assistents, cal destacar la presència de l’actual delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Lucía López, exalumna de Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, i que ha assistit a l’esdeveniment.

Un acte de l’escola i per l’escola

L’acte realitzat ha estat molt significatiu i sense cap mena de dubte es pot considerar com el de més acumulació de talent en la història del centre. Jorge Gómez en la seva intervenció final l’ha posat en valor «l’alumnat de lInstitut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils us estudia a vosaltres, sou de quilòmetre zero i això ens enorgulleix, ells estan aprenent en els mateixos fogons on vau aprendre vosaltres. Us heu guanyat l’èxit i el nostre respecte. Gràcies per les facilitats donades per venir avui a casa vostra».

Un fort aplaudiment i un bon dinar liderat per Jordi Jardí i el seu equip han posat punt i final a un dia per emmarcar i que organitzativament ha estat excel·lent. Enhorabona pel gran treball realitzat per l'equip docent del centre, un esdeveniment de matrícula d'honor!

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross