El celler Mastinell, situat a Vilafranca del Penedès, ha estat reconegut amb el segell «Elaborador Integral» per la Denominació d'Origen Cava. Aquest distintiu, atorgat pel Consell Regulador, certifica que Mastinell porta a terme el 100% del procés d'elaboració dels seus caves a les pròpies instal·lacions, des de la verema i el premsat del raïm fins a l'embotellat i la criança en ampolla.

Sobre aquest reconeixement, Mery Nieto, enòloga de Mastinell, declara que estan «molt orgullosos de rebre aquest segell que suposa un gran èxit per al nostre celler i reflecteix l’esforç constant per oferir caves d’alta qualitat, elaborats amb el màxim respecte per l’entorn i la tradició. No només reforça la nostra reputació com un dels cellers més compromesos amb l'excel·lència, sinó que també ens posiciona com a referent de sostenibilitat dins la D.O. Cava. Agraïm al Consell Regulador de la D.O. Cava per aquesta distinció, que ens motiva a seguir cuidant les nostres vinyes i millorant els nostres processos per a les generacions futures».

Un celler respectuós amb el medi ambient

Mastinell es distingeix per la seva dedicació a la viticultura ecològica, això suposa l'eliminació de productes químics com a insecticides i herbicides a favor de pràctiques més naturals i respectuoses amb el medi ambient. Així mateix, el celler conserva la tradició de recol·lectar el raïm manualment. A l'elaboració de caves amb llargues criances, aquesta tradició atorga una complexitat aromàtica única, aportant frescor i aconseguint una integració perfecta del gas carbònic.

Fruit d'aquest procés, Mastinell compta amb productes reconeguts i premiats a nivell internacional, en certàmens prestigiosos com el Concours Mundial de Bruxelles, el Decanter World Wine Awards, l'International Wine & Spirit Competition (IWSC) o el Sakura Awards Japan.

Recuperació de varietats de raïms autòctons

Tanmateix Mastinell, en la seva aposta per la recuperació i promoció de varietats de raïm autòctones en l'elaboració dels seus vins i caves, treballa amb ceps tradicionals de la regió, com la xarel·lo, macabeu i parellada, essencials en la identitat del cava, reforçant així el seu vincle amb el territori i garantint una expressió única en cadascuna.

Com a part d’aquesta estratègia, Mastinell continua investigant i experimentant amb tècniques de cultiu i vinificació que potenciïn les característiques d’aquestes varietats autòctones. El seu objectiu és preservar-ne la riquesa genètica i contribuir a l'evolució del cava, combinant mètodes tradicionals amb innovacions enològiques que permetin extreure la màxima qualitat de cada collita.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross