El Castell de Vilafortuny ha acollit per segon any consecutiu una nova edició dels Premis de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona. Una vuitena edició d’aquest esdeveniment i que ha disposat d’una àmplia representació del món de la restauració de la demarcació de Tarragona.
Ana Vilallonga, presidenta de l’Acadèmia ha volgut destacar durant la seva intervenció «l’alt nivell gastronòmic a les nostres comarques és de gran qualitat i any rere any el volem posar en valor. Així que felicitem a tots els guanyadors i guanyadores».
PREMI ESPECIAL ANTON PONT I AMENÓS A LA MILLOR INICIATIVA GASTRONÒMICA: SABOR SALOU
PREMI AL MILLOR PRODUCTE DE LA TERRA: Les Patates de Prades que compten amb IGP (Indicació geogràfica protegida) – Cooperativa de Prades.
PREMI AL MILLOR PRODUCTE DEL MAR: LES GALERES DE LA COSTA DAURADA – Confraria de PESCADORS De CAMBRILS.
PREMI AL MILLOR RESTAURANT: Restaurant HOSTAL COLOMÍ de Santa Coloma de Queralt.
PREMI AL MILLOR CELLER: CELLER ESTONES, Vins de Mas Sersal (DO MONTSANT).
RECONEIXEMENT A LA TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL: Empresa de tonyines BALFEGÓ de l’Ametlla de Mar.
– L’enòloga cambrilenca Anna Rovira del Celler Capçanes, tercera millor enòloga del món i la millor d’Espanya.
– Els germans Busquets del celler Cingles Blaus Mas de les Moreres de Cornudella de Montsant.
– Secció de gastronomia del Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar.
– El xef Diego Campos pel 40è aniversari de l’obertura del Restaurant cambrilenc Rincón de Diego, amb una Estrella Michelin.
Finalment l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona va lliurar dues beques de perfeccionament i d’estada curs, per dos alumnes de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Els guardonats han estat Albert Franquet, del curs CFGS de direcció de cuina i Jenny Mieres, del curs de cuina i serveis.
La Guia Gourmand ha estat present en aquest esdeveniment, perfectament representada per la seva directora, Meri Serret, i per Helder Moya, cap de redacció i presentador de la vuitena edició dels Premis de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona.
L'Acadèmia de Gastronomia de Tarragona es va fundar l'any 2004 com a associació cultural i gastronòmica amb la intenció de potenciar la gastronomia de les comarques de Tarragona. Aquesta entitat va néixer sota la tutela i la coordinació de la Real Academia Nacional de Gastronomía.
Les finalitats de l'Acadèmia són "la recerca, el coneixement, la promoció i la difusió de la cultura gastronòmica, la cuina i la restauració a tot el territori tarragoní amb especial incidència en l'agricultura sostenible, els aliments de temporada, la pesca i la caça responsable, la criança d'animals en llibertat, els vins que expressen el territori d'on provenen així com la defensa i la recuperació dels productes autòctons, els aliments artesanals i el coneixement de la tradició".