Darrerament hem descobert una sorpresa gastronòmica a la Capital del Baix Camp, en un lloc quasi amagat, poc concorregut de la ciutat, però que per la referència culinària que avui comentem pot ser molt conegut. Es tracta del restaurant Reineta, del carrer Jurats, prop de la plaça de la Pastoreta.

La Reineta és una aposta atrevida de cuina avantguardista d’un equip jove i molt entusiasta, que ha sabut crear un ambient singularíssim que només per la decoració del local ja es justifica la visita a l’establiment. I és que tots els molts detalls que l’abriguen marquem aquesta diferència que captiva i il·lusiona. I tot el mèrit és de la família responsable del restaurant que té un extraordinari sentit artístic.

GINA.JPG

La mare de la cuinera Gina és Montse Iscla, decoradora d’interiors i el seu pare és l’acreditat escultor Aldomar. El nom del restaurant respon en el record de l’àvia que a la Seu d’Urgell tenia un camp de pometes de la varietat “reineta”.

Tot està molt acurat en el local, fins i tot els serveis, en el que hi ha un quadre i no hi manquen colònies “Eau Sauvatge”...

Però com sempre diem el més important d’un restaurant és la seva cuina i aquesta, a càrrec de la Gina Iscla i Azdin Fathi està a l’altura del conjunt. Cuina molt ben elaborada a partir de bons productes a mans de dos grans professionals que dominen les tècniques per obtenir uns esplèndits resultats en els plats, plens de sabors, aromes i presentacions vistoses.

En el petit menjador, dirigit per Jordi López, només per a 38 persones, i en una extraordinària decoració, els arrossos i les carns són els reis de la casa. Però si volem tenir una visió de conjunt el millor és demanar el menú degustació, que s’inicia amb unes petites tapes d’aperitius, per continuar amb un tartar de salmó curat amb espècies i sorbet d’anguila fumada, risotto de ceps amb llagostins i royal de cua de bou amb salsa de cacau i mango, i acabant amb textures de poma. Es pot maridar amb un Pere Punyetes, de la D.O. Penedès.

REINETA MENJADOR copia.jpg

Entre les especialitats de la carta podem destacar carpaccio de gamba amb vinagreta de pinyons i sorbet, 18,00; arròs negre de vieira amb allioli d’all escalivat, 16,00; tataki de tonyina amb wok de verdures amb salsa yang, 18,00; entrecot de bou a la brasa “Dry Aged”, 25,00; espatlla de xai desossada amb parmantier de tòfona a la catalana, 19,00; tatin de poma amb gelat de caramel i crema de vainilla, 7,50; fondant de xocolata, 7,50. Menú degustació, 35,00. Menú executiu (de dimarts a divendres migdia, excepte festius, inclou 1/2 ampolla de vi o aigua), 25,00.

RISOTTO.JPG

Risotto

TARTAR.JPG

Tartar

TEXTURES DE POMA.JPG

Textures de poma

Jurats, 28. (43005) Reus. Tel.: 977 313 296. Horari: de 13,00 a 16 i de 20,30 a 23,00. Tanca dilluns i diumenge a la nit. Correu electrònic: restaurantreineta@gmail.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross