Una trentena d’estudiants del Grau en Gestió en Turisme i Hoteleria han aprofundit en la trajectòria de la Guia Gourmand. Els estudiants de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han conegut de primera mà la història d’una guia nascuda l’any 1992, sota la direcció de periodista gastronòmic, Fèlix Llovell, i el fotoperiodista Ramón Segú ‘Chinchilla’.

La classe de gastronomia, liderada per la professora Meritxell Sanabra, ha disposat de la presència de l’actual equip de la Guia Gourmand, qui els ha anat desvetllant tota mena de curiositats. Mery Serret, esposa del fundador Fèlix Llovell i actual directora de la guia, ha contextualitzat a l’alumnat la figura periodística del seu marit. Serret ha posat en valor el gran treball realitzat durant tots aquests anys, tant per la guia com per la revista Gastronomia i Turisme, i la vinculació que ambdós productes tenen amb els hotels i restaurants de Catalunya, Andorra i d’altres llocs d’interès.

Després de visualitzar una entrevista amb Fèlix Llovell, el seu fill, Fèlix Lluís Llovell, actual director adjunt, ha descrit els criteris de puntuació de la Guia Gourmand, a més de relatar diferents anècdotes durant els anys de vida que atresora la guia. Fèlix Lluís Llovell també ha recalcat que Fani Mompó i Montse Jo, la primera com a responsable administrativa i la segona com a community manager, són part important de la guia.

Per la seva part Marta Pérez, redactora en cap, ha fet èmfasi en l’important que va ser per la Guia Gourmand el pas del paper al digital. Tota una transformació i en la que la periodista tarragonina ha estat peça capdal. Marta Pérez, neboda de Fèlix Llovell, també ha reconegut que la seva vocació periodística va començar amb el seu tiet, veritable 'mentor' per posteriorment cursar els estudis de comunicació.

Finalment el periodista Helder Moya, el darrer en incorporar-se a l’equip Gourmand, ha parlat als alumnes de l’actual llibre d’estil que s’està portant a terme amb la guia, i del prestigi i la credibilitat del periodisme gastronòmic. Helder Moya també ha lloat la figura de Fèlix Llovell, a qui coneix com ‘el Maestro’ i ha explicat infinitat d’anècdotes viscudes.

Durant les dues hores de classe, l’alumnat present ha preguntat tota mena de qüestions a l’equip Gourmand, en una classe fora d’aula i realitzada a Fira Reus Events, tot coincidint amb la Fira Turismarket, la primera fira destinada a l’hostaleria i el turisme del Camp de Tarragona.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross