Fa ni més ni menys que 26 anys que el restaurant Germans Miquel’s va obrir les seves portes. Un xic més d'un quart de segle des que els seus propietaris, Xavi i Jaume, van decidir emprendre el seu projecte a Cambrils. La història es remunta molt més enllà, concretament a la dècada dels setanta, quan Carles i Lluïsa -tiets dels Miquel’s- obren una taverna marinera al cor del port cambrilenc. Anys després i sents uns marrecs, els seus nebots Xavi i Jaume ja feien de les seves pel menjador i la cuina de l’establiment fins que, posteriorment, els van ajudar en el negoci.

Xavi i Jaume els grans artífexs

Al desembre del 1997 els oncles pleguen, i els ofereixen al Xavi i al Jaume convertir-se en propietaris. Els dos accepten el repte amb la idea d’obrir uns dies abans de la Setmana Santa «se’ns tirava el temps a sobre i gràcies als nostres amics pescadors, com en Gallau o en Matamoros, i també amb l’ajuda d’en Xavi Maza, que era fontaner, vam enllestir tot i vam obrir, per fi, el 26 de març del 1998» explica en Xavi Miquel, tot afegint que «els dos primers anys oferíem tres serveis diaris, però ens vam adonar que no arribàvem a tot, així que vam deixar de banda els esmorzars».

Feliços donant de menjar

Situat discretament al carrer Consolat de Mar, el local del nº28 havia estat fa cent anys un magatzem de fruits secs propietat dels Vidal i Barraquer. Amb un interiorisme molt mariner i amb la clàssica volta catalana, l’establiment de 107 metres quadrats té un menjador per una quarantena de comensals, i un parell de taules a l’exterior. En Xavi exposa que «vam convertir passió en professió, som feliços donant de menjar a la gent. Que si una paella, que si un suquet, que si un client et comenta això o allò, el tracte amb els proveïdors...Cada dia és un dia diferent pel meu germà i per mi» comenta un Xavi Miquel, que sempre marca tendència amb les seves estrafolàries camises i amb la seva característica veu.

A la cuina dels Miquel’s no hi trobareu extravagàncies culinàries, ni minimalismes, ni fusions avantguardistes de cap mena. Les receptes tradicionals són les autèntiques protagonistes. Germans Miquel’s és l’olimp de la cuina tradicional marinera. El seu menjar no acapara grans titulars en revistes de cuina internacional, ara bé, té una legió infinita d’adeptes, entre ells m’hi incloc, i em declaro soci abonat del seu menú de les Jornades de la Galera «fa anys que no el canviem, i al desembre ja ens truca gent preguntant quan comencen i si hi haurà els mateixos plats que tant agraden: crema de galeres, galeres saltejades i arròs amb galeres (somriu)».

Jornades de la galera

Actualment i fins el pròxim 25 de febrer, el restaurant Germans Miquels és partícip de les tradicionals 'Jornades de la Galera' de Cambrils. Crema de galeres de primer, galeres saltejades i arròs amb galeres composen un menú que any rere any no pateix canvis, que sempre funciona, i que és molt apreciat pels clients «allò que funciona millor no tocar-lo» diu en Xavi Miquel.

 

 

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross