Resulta summament agradable gaudir a la vegada d’una excel·lent cuina marinera tradicional amb productes de primeríssima qualitat de les nostres llotges i, a la vegada, contemplar unes magnífiques vistes marines. I en un ambient relaxat, confortable i elegant, amb un bon servei.1 TERRAZA MESA MAR

El restaurant La Goleta té tot això: situat justament al costat d’una de les cales més boniques i conegudes de la nostra costa, la platja “dels Capellans”, de Salou, aquest establiment es va inaugurar l’any 1986, per Emilio Vicente, que des de llavors el dirigeix. Per arribar a ell, des de Salou, hem d’agafar la carretera de la costa, fer aproximadament un quilòmetre i agafar el carrer Gavina que baixa a la platja i mor pràcticament davant del restaurant, a uns 30 metres de l’encreuament.

Accedim a La Goleta pel bar, en el qual es pot prendre l’aperitiu i, si escau, fer l’espera més breu. Ja al menjador, que té una decoració marinera, el comensal pot gaudir d’unes vistes extraordinàries del Mediterrani i de la platja, des dels grans finestrals; i més encara si se situa a la terrassa envidrada.

Amb la carta a la mà, trobem una gran varietat d’opcions culinàries, dins d’una línia bàsica de cuina mediterrània i marinera catalana, que inclou al seu torn plats de cuina internacional i de notable elaboració. És una cuina de mercat que fonamentalment s’assorteix de peixos i mariscs frescos de la nostra costa, elaborats amb encert i bona tècnica pel xef aragonès José Antonio Martínez i el seu equip.

La Guia Gourmand el va proclamar “Xef de l’Any 2004”. El celler de La Goleta té unes 60 referències i està a cura del sommelier Francisco Ruíz Hoyos. El vi de la casa és el Viña Heredad, de la Denominació d’Origen Penedès.

En la nostra darrere visita hem degustat en els aperitius un gaspatxo i una croqueta de patata i bacallà; després el salpicó de marisc amb gelat de tomàquet; pastís d'eriçó amb salsa de plàncton i wasabi; salmó marinat amb mel i salsa de caviar; pop a la planxa amb patates palla; musclos guisats a la llimona; rovellons gratinats amb formatge Idiazabal i pernil ibèric; gambes de Tarragona a l'allet; lluç a la “koskera” i a l'hora de les postres, pastís de formatge, semifred de caramel i cafè i arròs amb llet. Tot certament exquisit.

 

Platja dels Capellans. Gavina, s/n. (43840) Salou. Tel.: 977 38 35 65. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. Tanca diumenge nit d’octubre a abril inclosos i els dies 24, 25 i 26 de desembre. American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aparcament. Web: www.lagoletasalou.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross