Salou ha presentat el programa 'Salou, essència de la felicitat' al Movistar Arena davant més de 300 assistents, entre els quals es trobaven, a banda de l'alcalde de Salou, Pere Granados, el ministre de Turisme, Jordi Hereu, el conseller d’Esports de la Generalitat i la directora general de Turisme de Catalunya, Cristina Lagé. L’esdeveniment, que ha combinat gastronomia, tradició i innovació, ha estat tot un homenatge a la riquesa cultural i culinària del territori.
Amb la coordinació del xef Estrella Michelin Pep Moreno, els cuiners de diversos establiments de Salou han creat un menú degustació únic sota el concepte ‘Els elements: equilibri del benestar’. Aquesta proposta culinària ha destacat per la seva fidelitat al producte de proximitat i a la cultura gastronòmica catalana, fusionant tradició i modernitat.
Un menú inspirat en els quatre elements
El menú, acompanyat de grans vins DO del territori, s’ha estructurat al voltant dels quatre elements naturals —terra, aigua, foc i aire—, oferint plats que evoquen l’essència del territori i transmeten emocions a través de sabors autèntics i elaboracions innovadores.
Grans xefs de Salou
L’elaboració del menú ha comptat amb la participació de xefs destacats de restaurants de Salou, com el Deliranto, liderat pel guardonat Pep Moreno, i altres establiments com Gastrolab MRKT, Mnudo Restaurant, Lunattic Restaurant, Rock & Grill Restaurant, el Restaurant Club Nàutic i Huma. Cadascun ha aportat el seu talent i creativitat per fer d’aquesta experiència gastronòmica un viatge sensorial únic.
Aparador de la cuina salouenca
Aquest menú degustació ha posat de manifest la qualitat i la creativitat de la gastronomia de Salou, projectant-la més enllà de les fronteres locals i consolidant el municipi també com un referent culinari més enllà de la seva reputació turística.