En Carlos i la Carmen van arribar fa molts anys a les comarques tarragonines i es van enamorar dels paisatges de Pratdip, un petit poble del Baix Camp, envoltat de muntanyes. Allí van descobrir l’Ermita de Santa Marina, de gran devoció popular, situada a pocs quilòmetres del nucli urbà seguint la carretera que porta a Mora la Nova, a la part sud-est de la Serra de Llaberia. Ells es van fer càrrec de la cura del santuari i del bar situat al costat mateix de l’ermita.

EQUIP.JPG

Amb el pas del temps, el bar es va convertir en un restaurant i així, va néixer La Cuina d’en Carlos com un espai proper i familiar. La formació de Carlos com a cuiner és autodidacta. La seva cuina és tradicional, cuina de sempre, catalana i de muntanya, que parteix de bons productes i respecta els seus sabors, amb elaboracions adients. Els seus plats són abundants i contundents i el protagonista principal són les carns de primera categoria, especialment la caça (senglar, cérvol, conill).

El menjador és senzill amb tons “vintage” i rústics. Cal destacar l’àmplia gamma que tenen de vins i caves. També ofereix un gran assortit de whisky i espectaculars gin tònics. A més, els vins i caves tenen un protagonisme especial ja que arrel d’aquestes referències el restaurant celebra importants esdeveniments anomenats les Nits de Vins. A aquestes celebracions hi predominen vins de diferents denominacions d’origen i caves que mariden amb les especialitats del xef. També participa en les edicions municipals de “Pratdip Llegendari” que aquest any tindrà lloc els propers dies 4 i 5 de novembre i en les que el restaurant aportarà la seva col·laboració gastronòmica, oferint un menú especialment dissenyat per l’ocasió (sopa llegendària, mandonguilles medievals, crema de Dip...).

Entre les especialitats de la carta podem destacar el carpaccio de bacallà amb fons de tomàquet natural, 12,00; canelons casolans amb la recepta de l’àvia, 11,00; brandada de bacallà amb un fons de pebrot vermell, 13,00; amanida amb embotit, 10,00; caragols estofats amb botifarra i el seu toc picant 15,00; galtes de vedella amb melmelada d’albercoc 14,00; entrecot de vedella amb guarnició, 18,00; civet de senglar, 10,00; cassoleta de cérvol, 14,00; magret d’ànec amb guarnició, 15,00; “callos” de vedella amb el seu toc picant, 10,00; i a l’hora de les postres, el couland de xocolata, 5,00; pastís de poma 4.50. El vi de la casa és de la DO Montsant, 11,00.

Ermita de Santa Marina. (43320) Pratdip. Tels: 619 390 468 - 977 26 26 44. Horari: 13h a 15h. Tanca els dimecres. Terrassa oberta a l’estiu. Correu electrònic: lacuinadencarlos-pratdip@hotmail.com. Facebook: La Cuina d’en Carlos

 

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross