El restaurant La cuina de Can Simon està situat en una antiga casa de pescadors (rústica-elegant) construïda al nucli antic de Tossa de Mar. L’establiment va ser construir al voltant del 1700 fora de les muralles del recinte històric, durant la primera expansió del poble. El nom prové de la família de Maria Gelpí, els pares van regentar aquest local des dels anys 50, coincidint amb l’arribada del turisme a Tossa. Des de l’any 1988, la família Lores-Gelpí està al capdavant del negoci i treballen amb professionalitat per garantir la bona cuina de mercat presentada en un ambient de confort i tracte familiar.
Tot això combinat amb la història culinària de Tossa permet que es pugui dir que és un restaurant de síntesi entre modernitat i tradició. Al timó de la cuina està Xavier Lores, que elabora una cuina amb productes de qualitat, cultural, respectant els plats de la comarca i evolutiva, amb modernitat i innovació, cal destacar que compta amb una estrella Michelin. Dirigeix les dues sales amb una capacitat per fins a 25 comensals, Josep M. Lores, sommelier i dedicat també a l’elaboració dels postres.
Entre les especialitats de la casa podem destacar: La sopa caldereta de marisc, prensada al moment amb els seus fideus de verdures, 18,00; els ous de granja escumats i farcits d’anxoves de l’escala i acompanyats d’un cremós de patata, 16,00; les cocotxes de lluç al pil-pil, amb cigrons de Mura i botifarra negra, 28,00; el tàrtar de filet de vedella amb ou i llesques de pa torrat, 28,00; la cua de rap a la brasa, fent referència a la “llagosta de pobre”, 30,00; el rostit de pollastre de pagès amb gambes de Palamós fet com un caneló, 28,00 i pels postres l’assortiment de formatges catalans, 14,00 i la xocolata XXL, 10,00. El restaurant també ofereix un menú clàssic per 65,00 euros i el menú gastronòmic per 95,00.
Adreça: Portal, 24. (17320) Tossa de Mar. Tel. 972 34 12 69. Horari de 13,00 a 15,30 i de 20,00 a 22,30. Tanca d’octubre a març: diumenge nit, dilluns i dimarts excepte festius; d’abril a setembre: dilluns excepte agost i festius. Vacances del 11 al 21 de gener i del 2 al 25 de novembre. American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Capacitat per a 22 comensals. Aparcament. Correu electrònic: restaurantcansimon@gmail.com. Web: www.lacuinadecansimon.com.