La gran amistat entre Joan Pere Ferran i Gerson Ribal va fer possible posar en marxa aquesta iniciativa gastronòmica a la capital del Baix Camp, que porta per nom 8 Restaurant. En Joan Pere disposava d’un ampli local en el primer pis del seu establiment Lizarran, al Raval de Sant Pere de Reus i, degudament habilitat com a menjador, seria l’espai que a partir de l’octubre del 2014 ve oferint la bona cuina marinera, de mercat i de temporada i d’arrossos, tripulada per Gerson Ribal.

IMG_9856 copia

Des de l’interior del Lizarran, a través d’unes escales accedim al 8 Restaurant que gaudeix d’una atractiva i singular decoració de temàtica marinera dissenyada pel reconegut artista cambrilenc David Callau, té una capacitat per fins a un centenar de comensals; la sala està dirigit per Joan Pere que té el suport de Franklin Pieters. Amplies taules ben separades, informals, amb manteleria de paper. El celler té unes 50 referències, tenint cura especial amb els vins de proximitat i ecològics.

IMG_9832 copia

Origen o significat del nom del restaurant es remunta cinc anys enrere amb l’obertura de l’establiment Peixateries 8; el nom en si és molt coherent, ja que està emplaçat a la plaça Peixateries i la seva especialitat és el peix i marisc arribat directament dels mercats i llotges més properes. Com que aquest restaurant a l’aire lliure està totalment ubicat a l’exterior, a la plaça, només esta obert de a mitjans d’octubre, per les nits. I així, amb el 8 Restaurant es pot seguir donant servei als clients d’estiu, la resta de l’any, i incorporar arrossos i productes de temporada. Cal tenir en compte els suggeriments del dia que se sumen diàriament a la carta i s’exposen en una pissarreta a la taula.

IMG_9826 copia

Entre les especialitats de la carta destaquen: tataki de tonyina, 14,00; musclos bravos, 8,00; torrada d’anguila fumada, 6,00; tentacle de pop estil 8, 16,00; coca amb escalivada, llagostins i gorgonzola, 10,00; rap amb orella i maduixes, 16,00; arròs de llamàntol i gambes, 18,00; arròs negre, 14,00; peixos de llotja al forn, 16,00; civet de porc senglar amb cacau, 14,00; coulant i gelat de xocolata, 4,50; pastis formatge amb gelat de mel, 4,50.

D’octubre a juny:

Adreça: Raval de Sant Pere, 19 (43201). Tel.: 633533348. Horari de 13,00 a 15.30 i de 20,00 a 23 hores. 3 salons. Llar de foc. Terrssa. Aire acondicionat. Tanca diumenge nit i dilluns i els dies 25, 26, 31 de desembre i 1 i 6 de gener.

Correu electrònic: info@restaurant8.com Web: www.restaurant8.com

De juny a octubre:

Adreça: Peixateries 3,Tel.: 633533348. Horari de 20h a 24h . No tanca cap dia. Terrassa a la plaça.

Correu electrònic: info@restaurant8.com Web: www.peixateries8.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross