La gamba vermella de Vilanova és el producte estrella de la costa del Garraf i la protagonista principal de la excel·lent cuina del restaurant La Cucanya, que des del 1995 s’ofereix en suquet, el plat rei de la casa, que gaudeix d’unes vistes sobre el Mediterrani esplèndides. Assaborir aquesta exquisidesa contemplant la immensitat del mar és un plaer certament inoblidable.

IMG_0261.JPG

Molt probablement el suquet de gambes de Vilanova el van inventar els pescadors, que tot sortint a pescar a la costa, cuinaven uns boníssims suquets amb les seves olles de ferro colat; davant de les platges; la gamba vermella era un regal per a les seves xarxes i constituïa el fonament dels seus suquets. Amb el temps la gamba va esdevenir la preuada joia gastronòmica que és avui. Aquesta gamba es pesca a més de 500 metres de profunditat en els canons submarins davant de les costes del Massís del Garraf i és coneguda pel seu incomparable gust, com la reina del marisc de la Mediterrània.

La Cucanya elabora el suquet com ho feien els vells pescadors, amb autèntiques olles de ferro colat, segons la recepta tradicional i productes de km. 0, tot del lloc, hortalisses dels horts del Garraf, peixos de roca i gambes del port vilanoví, brandy del Penedès. Només així s’aconsegueix el seu gust sublim i aclaparador.

El restaurant està situat als afores de Vilanova i la Geltrú, en un bell paratge sobre el mar, amb vistes i àmplies terrasses enjardinades. Fundat l’any 1978 per la família italiana Cappelletti, actualment està dirigit i gestionat pels seus actuals propietaris, Pilar Ballestero i el seu fill, Carlos Alcover, que han aconseguit donar continuïtat i al mateix temps una nova dimensió a aquest tradicional restaurant familiar que sense oblidar la cuina italiana artesana originaria, amb pasta fresca que elaboren ells mateixos, inclou una carta amplia de cuina marinera i del país.

IMG_0252.JPG

Andres Herreros, amb més de 15 anys a la casa, és el xef del restaurant. El celler està ben assortit amb més de 130 especificacions de vins i caves. Disposa de carta d’aigües (amb 20 referències nacionals o d’importància) i del servei de vi a copes (8 referències mitjançant dispensador climatitzat amb compensador de nitrogen).

Entre les especialitats podem destacar l’amanida de xató de Vilanova, 14,70; fricandó de carxofes i cloïsses amb xipirons, 17,50; albergínies en pizzeta, 12,90; sarsuela, 28,50; suquet de gambes de Vilanova, 39,00; arròs de gambes, 22,50; filet de vedella al vinagre de Mòdena, 26,00; carret de pastisseria casolana amb més de 12 opcions diàries, 6,50.

El restaurant ofereix també un menú especial per 36,00 euros i dos menús selecció gourmand (amb maridatge de vins) per 37,00/45,00 euros. El vi de la casa és el Blanc, Negre, Rosat de Caves Masachs, 9,50 euros.

Racó de Santa Llúcia, s/n. (08800) Tel.: 93 815 19 34. Fax: 93 814 43 54. Horari de13,30 a 16,00 i de 20,30 a 23.00. Tanca dimarts excepte festius o vigílies (juliol i agost obre tots els dies) i primera quinzena de novembre. American Express, Diners, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. Parc infantil. Heliport. Menjadors privats per fins a 120 comensals. Correu electrònic: info@restaurantlacucanya.com. Web: www.restaurantlacucanya.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross