La família Pinós-Calvet, propietària de l’antiga Fonda Espanya, a la localitat de Tàrrega, el 1960 va instal·lar l’Hostal del Carme al peu de l’antiga carretera nacional II de Madrid a França, sent l’habitual parador de carretera molt conegut pels usuaris de la transitada via, al terme municipal de Vilagrassa.
L’any 1990, amb la construcció de l’autovia que va deixar apartat l’hostal del trànsit per carretera, aquest es va reconvertir i en l’actualitat, després de 57 anys d’història i amb la incorporació de la tercera generació al negoci familiar, s’ha convertit en el referent gastronòmic de la zona, amb cuina tradicional catalana de la comarca.
Al capdavant de la cuina hi ha Marta Pinós. La sala, amb una capacitat per fins a 80 comensals, la dirigeix el seu germà Pere Pinós. El celler del restaurant compta amb unes 45 referències. El vi de la casa és el Masia la Sala, 13,50.
Entre les especialitats a destacar estan els caragols Hostal o a la llauna, 13,50; olla barrejada, 8,25; canelons de la casa, 9,4014,25; cassola del tros, 14,90; carpaccio de salmó amb llagostins marinats, 14,55; paella marinera, 12,45; llobarro a l’espatlla, 16,50; suquet de peix, 27,00; entrecot al pebre, 19,95; ½ perdiu a la vinagreta, 14,50; peus de porc amb panses i pinyons, 13,85; espatlleta de cabrit rostida a les herbes de secà, 22,65; crema catalana, 4,50; figues a l’Armagnac amb gelat de vainilla, 6,70; poma al forn amb crema catalana, 4,80.
El restaurant també ofereix un Menú del dia cafeteria, 12,60 i un Menú Aniversari, 27,00.
Antiga Ctra. Nacional II km 504. (25330) Vilagrassa. Tel.: 973 31 10 00. Horari de 13,30 a 16,00 i de 20,30 a 2,00. No Tanca. 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Capacitat per a 150 comensals. info@hostaldelcarme.com. Web: www.hostaldelcarme.com