El restaurant més ‘famèlic’ de Cambrils ha començat el 2025 amb novetats interessants. El Hiu (tinc gana en tailandès) sorprèn els paladars més atrevits amb un menú doble que integra a la perfecció tècniques asiàtiques amb ingredients del territori.
![]()
Aquesta no és la única novetat que ens ha cridat l’atenció en la nostra visita, i és que l’equip d’aquest establiment -recomanat per la Guia Michelin i la Guia Repsol- té cares noves a cuina i sala. D’entre les recents incorporacions trobem a tres exalumnes de l’Institut Escola d’Hoteleria de Cambrils com són els cuiners Juan Zamorano i Joel Cayacela, i també a Elssy Maria encarregada de sala. També han fitxat a la cuinera pastissera Emma Gozález, procedent de l’Escola de Cuina Villa Retiro.
![]()
Bona aposta pel talent de la demarcació i que ens agrada remarcar, i és que cal recordar que el capità de la nau, en Sergi Palacín, també s’ha format a l’escola cambrilenca «hem format un equip nou, fet que ha provocat un procés d’adaptació i tothom ha dit la seva en els nous menús. Els estic molt agraït per la seva constància».
![]()
Dues propostes amb segell del xef
La cuina que es respira al Hiu és moderna, tradicional i amb un clar accent asiàtic, fruit de la dècada en que el xef de la casa va residir a Tailàndia. Independentment de l’opció que trieu, aquesta base la trobareu tant en el menú tradicional com en el degustació. El mateix Sergi Palacín ens explica que «un menú és més juganer i així ens ho permet i l’altre és més tradicional. Ens estem centrant en un camí molt més autòcton i amb productors del voltant i que fan les coses molt bé. Això ens permet ser més sostenibles i així es reflecteix a taula.
![]()
Tots dos menús estan compromesos amb el producte local, amb més del 75% d'ingredients de proximitat, i la integració de tècniques asiàtiques, com els fermentats casolans (kombutxa, kimchi, koji), que aporten profunditat i caràcter a les elaboracions.
El menú degustació (80€) té 14 passis, és molt complert i immensament recomanable. Triar-lo us permetrà assaborir la croqueta ‘marca de la casa’, és la croqueta de pollastre satay amb consomé rostit i cúrcuma, les cloïsses Tom Kha són delicioses i amb el que caureu rendits són amb la sípia amb mandonguilles Dim Sum, el fricandó de galta de tonyina amb trompeta de la mort i el llobarro amb el seu pil-pil. Per arrodonir l’àpat, el granissat de poma i flor de saüc i el gulab jamun amb safrà i festuc us farà saltar pels aires, com així li va passar al nostre paladar.
![]()
Per la seva part el menú clàssic (50€) ofereix una selecció d’imprescindibles del Hiu, com per exemple el bolet Eryngii i pak choi amb picada de menta i cacauet, les ‘Kokotxas’ de bacallà i morro de porc amb salsa verda i l'arròs de salmorreta i trompetes de la mort. La ‘torrija’ amb gelat de miso i caramel és la cirereta del menú clàssic.
![]()
Un 2025 de transició pel Hiu
L’any que acabem d’encetar és qualificat per Sergi Palacín de «transició», el xef barceloní apunta que «és un any important, on estem començant a treballar diferents tècniques i productes que quan vam començar ens costava més. Ara ja tenim molt identificada l’oferta gastronòmica de cara al públic». Palacín explica també a nivell professional els seus objectius «enguany tornarem a participar en el Concurs de Cuiner de l’Any d’Espanya, també apostem per participar a tot tipus de fires, de jornades gastronòmiques i també estic molt implicat en la tasca docent que imparteixo a Gasma, a la Universitat Gastronòmica de Castelló, on sóc professor del màster de gastronomia nacional i internacional».
![]()
Hiu, un restaurant on convergeixen tradició, innovació, influències internacionals i l'excel·lència dels millors productes locals, oferint una experiència gastronòmica única i diferenciada a la Costa Daurada.

