Amagat en un desconegut i estret carreró del barri del Born, a dos passos de la preciosa Església de Santa Maria del Mar, de Barcelona, es troba aquest petit restaurant de cuina marinera, obert al març de 2016, amb el nom d'Estimar, que gestionen la parella Anna Gotanegra, una catalana filla del mar i Rafa Zafra, un andalús adoptat.

SALA.jpg

La passió de la família Gotanegra pel mar es remunta a 1895, quan Dionísia Marco (l’àvia Nísia) va començar comprant peix a la plaça Sant Pere de Roses per anar a vendre-ho caminant a Figueres. Han passat més de 120 anys i cinc generacions Gotanegra segueixen comprant diàriament peix en el Port de Roses, que ofereixen a Estimar.

Rafa Zafra, xef andalús, molt bon coneixedor dels productes del mar i d'una extensa experiència com a cuiner amb els germans Adrià va ser cap de cuina del restaurant andalús amb estrella Michelin de la Hacienda Benazuza (Sanlúcar la Mayor, Sevilla), de la família del Bulli.

rafa-zafra

Estimar als seus clients i al seu Cap de Creus fent-los feliços en aquest racó del Born és l’objectiu dels propietaris, mostrant-los tota la seva gran experiència i passió pels productes del mar.

El restaurant de Rafa i Anna ha estat designat “Millor Nou Restaurant de Barcelona 2016 Macarfi Rookie”, per la Guia Macarfi (de restaurants de Barcelona), en la seva primera edició, per premiar la qualitat, creativitat i bon fer dels restaurants creats a Barcelona en els últims dotze mesos, segons la selecció duta a terme per 500 electors -entre periodistes, cuiners i gastrònoms- de la ciutat.

PREMI.jpg

Estimar conjuga el coneixement del mar català i andalús, convertint-se en un paradís per als amants dels productes marins, per gaudir dels sabors i les textures del peix i el marisc fresc amb els quals juga el seu xef. “Un punt gastronòmic del mar”, Estimar és l'amor pel mar i la seva matèria primera, el treball amb dedicació i la passió pels seus comensals, fet des d’una cuina totalment oberta a la vista de tots.

La carta comprèn els apartats del natural, “salazones”/salpicons, al vapor/bullits, al foc, en oli d'oliva 180º, sense espines (carns), a les brases, per acompanyar i postres. La idea és triar uns platerets per compartir i acabar amb un peix.

Entre les especialitats destaquem les ostres en salsa verda o la gallega, 4,50 u.; carpaccio d’escamarlans i ceba caramel·litzada “homenatge el Bulli 1995”, 24,00; cigrons amb musclos i gambetes de Roses, 17,00; anxoves del Cantàbric i pa amb tomàquet, 18; “percebes” al vapor i vinagreta, 23/100gr.; escopinyes bullides XXL i salsa aperitiu “La Cala” d'Albert Adrià, 18,00; aladrocs marinats a la llimona i fregits, 16,00; gamba vermella del Cap de Creus, 19,00/100 gr., llobarro salvatge, 8,00/100 gr.; coetes de rap, 10,00/100 gr.; llenguado, 8,00/100 gr.; pastís de xocolata, 8,00; llesques amb ou coulant a la mel, 5,00.

A Estimar s'estima als clients i els clients estimen Estimar gaudint del mar.

Adreça: Carrer Sant Antoni dels Sombrerers, 3. (08003) Barcelona. Tel.: 932 689 197 i 679 363 915. Correu electrònic: info@restaurantestimar.com Web: www.restaurantestimar.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross