Seguim exposant unes idees per passar unes jornades estiuenques en confortables hotels amb encant i excel·lents restaurants per gaudir de bones taules a Lloret de Mar.
Nico Cabañas, nominat al premi nacional de millor professional 2013 de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia, que també exerceix de sommelier, ja està presentant el menú d'estiu del restaurant Sant Pere del Bosc, que pot considerar-se un dels millors de la Costa Brava.
Elaborat pel xef Xavier Benavente ens introdueix en les essències dels sabors d'uns excel·lents productes gastronòmics de temporada i proximitat, que fan les delícies dels paladars més exigents.
L'àpat comença amb una degustació de dos olis, el Clos Mogador de René Barbier i Les Costes, de Lleida, procedent d'oliveres de 200 anys. En els snacks, secallona de Vidreres, amanida líquida (suc verd), la pala de l'hort (tomàquets de Blanes); sardineta amb escabetx cítric i les essències del vermut. Continua una crema d'espàrrecs blancs al caviar d'arengada; les vieires saltades en suc del moll de l'ós amb reducció de tòfona al fons i canònics; culmina amb un lluç de Blanes a la romana amb pil pil. De postres, figues amb gelat de mel i gotetes de mató; pastís de Santiago i pa de pessic amb melmelada de maduixes fresques.
Aquest restaurant que des de l'any 2008 ofereix una singular cuina d'alta gastronomia, ocupa un lloc per si mateix ja mereix ser visitat, ja que es tracta d'un dels racons més emblemàtics de Lloret de Mar, cal dir que és un enclavament amb més de mil anys d'història: Sant Pere del Bosc. Acull igualment un preciós Bar-mirador tipus chill out on se serveixen còctels de perfecta manufactura i on a l'estiu es programen sessions de Dj i actuacions en viu. La decoració és tradicional indiana i moderna. La capacitat del menjador és per a 70 comensals. Importantíssim celler; la carta de vins té unes 700 referències, amb joies vinícoles antològiques, que podem prendre's en copes. Té 4 varietats de pa d'elaboració pròpia. Només hi ha menú degustació i una petita selecció de productes de màxima qualitat per a combinar amb el mateix (costella, peixos frescos de la llotja, gambes i foie casolà, musclos a la brasa...).
Paratge de Sant Pere del Bosc s/n. 17310. Tel.: 972 36 12 48. Horari d'estiu: cada dia de 20,00 a 00,00 (restaurant), 18,00 a 03,00 (bar). 4B, Master Card, 6000 i Visa. Té aire condicionat, aparcament, terrassa i 2 menjadors privats per fins a 70 comensals. Carpa per 400 comensals. Admet gossos. Correu electrònic: nico@santperedelbosc.com. Web: www.santperedelbosc.com
Sant Pere del Bosc Hotel & Spa, situat a 6 km. del nucli urbà de Lloret, en un paratge de muntanya, envoltat de 220 hectàrees de naturalesa autòctones i amb vistes al mar, neix com a projecte el març del 2010. Després de l'aprovació de la preceptiva tramitació legal s'atorga l'ús hoteler a l'edifici de l'antic asil Nicolau Font. En un edifici modernista projectat per un joveníssim Puig i Cadafalch.
Avui es troba un establiment de cinc estrelles, dotat de 19 habitacions i suites, sala per a reunions, restaurant anomenat l'Indià, que commemora els seus orígens i un spa amb tots els serveis que el públic de wellness i salut precisa avui en dia. Les seves 15 habitacions i 4 suites tenen una decoració de forma exclusiva i individual posant especial èmfasi en els detalls. Així doncs, aquestes es denominen mitjançant noms de dona, destacant d'entre les mateixes: la "Callas", la "Fossey", la "Edurne", la "Rosalía de Castro", etc. Preu habitació doble: 180/220 euros/dia. El dirigeix Rebeca Lucena. Disposa d'aparcament propi a l'aire lliure, jardí, piscina, sauna, jacuzzi, perruqueria, sala de convencions i restaurant: l'Indià.
El restaurant està situat a les antigues cuines del llegendari Monestir i ofereix de la mà del seu xef Jose Alberto Ciurletti, un portafoli en forma de menú setmanal que permet al comensal gaudir d'interminables combinacions. Basant la seva cuina en els plats tradicionals de la terra, ha sabut unir tècniques culinàries actuals i sabors tradicionals, amb la intenció de posicionar el restaurant l'Indià com a establiment de referència on rememorar aquells sabors de "les nostres àvies". Destaquen els seus "Arrossos de pescadors", "semi-tomba al estil de Tossa", "farcellets" de cua de bou, carpaccio de peus de porc, xupa-xup de guatlla escabetxats, ànec amb peres o senglar amb naps, i un llarg etcètera de "rostits" recuperant també el sabor de plats com la sopa d'all, la crema de farigola o les velouttes de llegums. El preu del menú és 40,00 euros i el del menú degustació, 52,00 euros.
Paratge Sant Pere del Bosc (17310). Tel.: 972 361 636. No tanca. 4B, American Express, Master Card, 6000 i Visa. Correu electrònic: recepcion@santperedelboschotel.com. Web: www.santperedelboschotel.com