La primera premissa del Pötstot -restaurant situat en ple Eixample de Barcelona- és saber que si hi vas, dinaràs molt bé. Una cuina sense estridències, ni minimalismes, ni avantguardismes. Ara bé, elaboren una gastronomia inclusiva per tots els públics. Si, ho has llegit bé: no importa si ets vegetarià, vegà, intolerant a la lactosa, celíac o menges absolutament de tot. Al número 204 del carrer València de la ciutat comtal tindràs el repte d'endevinar quins ingredients porten cadascun dels seus plats, i és que ens has de creure quan et diem que malgrat ser sense glútens, sense lactosa i 100% vegà, són plats replets de sabor. En l’inici de la nostra visita vam ser atesos pel David Nieves de la Vega, un simpàtic cambrer reusenc, que ens va ajudar i molt bé en la nostra elecció.

La seva carta és una proposta gastronòmica de cuina tradicional, saludable, de qualitat i amb total garantia. Pötstot és un bon restaurant per descobrir els encants de les dues tipologies de cuina, sovint associades erròniament a soses i avorrides, per a consumidors que ni són vegans ni tenen intolerància o al·lèrgia al gluten. Un tipus de cuina més, en suma, per tastar i gaudir, ja que aquí es prepara amb saviesa i mestratge, la que aporta el xef amb arrels veneçolanes i argentines, Leonardo Spinelli.

A Pötstot els sabors, aromes i textures s'assemblen molt als de les receptes originals, encara que no tinguin alguns dels seus ingredients principals. Per exemple, la 'sobrassada' vegana, que ells anomenen 'sabrosada' picantona (elaborada amb moniato rostit amb condiment mallorquí) és senzillament espectacular!

Una proposta gastro plenament inclusiva

La història de Pötstot, el nom de la qual és una invitació plena de positivitat per a aquelles persones que busquen un restaurant que respongui als seus hàbits i necessitats, parteix d'una vivència personal. De la de la dificultat, per part dels membres fundadors, de trobar un establiment on es pugui menjar d'aquí, bé, mediterrani i tradicional en un ambient selecte.

Manuel Forés i Joaquín Viñas, coneguts al sector de la restauració pel seu restaurant de tapes i arrossos, Casa Ángela, ubicat davant de la Sagrada Família, es van proposar llavors posar remei a aquest buit. I el concepte de Pötstot ha rebut una càlida benvinguda per part dels comensals. «Tenim clients molt fidels, especialment els que mengen sense gluten, atès que es tracta d'un tema de salut que requereix alts estàndards de seguretat i garantia que complim estrictament com a pocs establiments de la ciutat, per la qual cosa poden venir aquí a gaudir amb serenitat de receptes de tota la vida a què fins ara no hi tenien accés», expliquen des de la direcció. «La recompensa més gran? Quan ens pregunten si de veritat tot és sense gluten i sense proteïna animal, ja que tot està deliciós», afegeixen.

La veritat és que cal agrair la filosofia del projecte de  Pötstot, per fer una cuina inclusiva on tothom hi pot menjar de tot sense trobar a faltar res. Podeu formalitzar la vostra visita trucant al telèfon 938 08 23 35. Ho gaudireu!

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross