Fa poques setmanes han acabat les obres de reforma i millora de l’accessibilitat del Parador de Turisme de Tortosa, en les que s’han invertit uns 150.000 euros. Aquestes obres inclouen un nou ascensor que permet l’accés a minusvàlids i, si bé, disten molt de la inversió prevista d’11 milions d’euros per una restauració integral, que es va desestimar fa 5 anys, de millora i condicionament les habitacions i zones comunes, eliminació de les actuals balconades de fusta d’estil castellà i construcció d’un centre de convencions, és un pas important per la posada al dia del Parador.

HALL.JPG

Inaugurat l’any 1976 aquest establiment hoteler de 4 estrelles ofereix actualment 72 habitacions, amb aire condicionat, minibar, telèfon directe, televisió via satèl·lit i canal+, Wi-Fi a la cafeteria, assecador de cabell. El preu habitació doble és des de 95 euros/dia i en mesos de major activitat des dels 105.

HABITACIÇON 202.JPG

Situat sobre la ciutat de Tortosa, en un promontori que va ser testimoni d’assentaments ibèrics i romans, i en el que Abderrahman III va erigir una fortificació, el Parador ofereix unes vistes panoràmiques del riu Ebre, les muntanyes de Beseit i la ciutat. Compta amb bells jardins al recinte murallat del vell castell àrab, de la Suda, del segle X. Constitueix tot un referent en l’hostaleria de la comarca i només per admirar el vell castell mereix la visita. El dirigeix Jesús Hernández.

Compta també amb aparcament, jardí, piscina, salons de convencions i restaurant. En un marc d’arquitectura medieval molt reeixit, en el gran saló de l’històric castell de la Suda, el restaurant Marmitia ofereix la cuina mediterrània i regional, amb encertades elaboracions típiques de la zona, realitzada pel xef Francisco González. Dirigeix el menjador Josep M. Serret, que s’encarrega també dels vins. El celler conté unes 24 referències de vins i caves de diferents denominacions d’origen.

Entre les especialitats cal ressaltar “Potaje” de cigrons, bacallà i espinacs, 9,00; milfulls de foie amb bolets, ceba confitada i poma caramel·litzada, 12,00; arròs “Costa l’Ebre”, 17,50; anguila amb suc, 20,00; llobarro al forn amb patates panadera, 20,00; estofat de cabra hispànica aromatitzat amb herbes del Montcaro, 33,00; pastissets de Tortosa i garrofetes del Papa Luna amb mistela de la Terra Alta, 5,00; crema catalana amb gelat de vainilla, 5,00. També ofereix un Menú, 32,00 i un Menú tradicional tortosí, 35,00. El vi de la casa és el Glorioso criança, 19,00.

Castell de la Suda, s/n. (43500) Tel.: 977 44 44 50. No tanca. American Express, Diners, Master Card i Visa. Cadena Paradores de Turismo. Correu electrònic: tortosa@parador.es. Web: www.parador.es

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross