La Rosalia Consarnau va obrir per primera vegada les portes d’un restaurant acollidor, hospitalari i sobretot familiar, situat al nucli antic de la població marinera de l’Ametlla de Mar. Ocupava un molí d’oli del segle XIX. 35 anys després aquesta bona cuinera es va jubilar i passà el negoci al seu fill, Josep Margalef, i a la seva nora, Joana Martí.

IMG_7388 copia.JPG

La nova generació reforma el local, l’adequa a les noves tecnologies i normatives vigents, però conserva les peces originals, com la premsa, la pedra del molí, les corretges, el motor, l’estil rústic amb les parets de pedra originals, les bigues de fusta, la xemeneia... L’estiu del 2006 la jove parella reobre amb molta il·lusió el nou Molí dels Avis. Josep Margalef té una formació que neix de les classes rebudes de la seva mare, cuinera durant 10 anys a Suïssa i tota la vida al restaurant familiar El Molí.

IMG_7366 copia.JPG

La seva cuina arranca de la cuina catalana mediterrània: arrossos, peixos, mariscs, carns... La influència de la cuina suïssa predomina en els seus plats, i es mostra en les presentacions i acompanyaments de salses. També coneix tècniques revolucionàries i comença a despuntar en el vessant japonès, amb una fusió entre la cuina oriental i la de casa nostra.

La Joana atén amb diligència i simpatia l’agradable menjador i també té cura del celler, on hi ha 31 referències de vins, 7 de caves i 2 champagnes, sobretot de les comarques tarragonines. Té 3 varietats de pa d’elaboració artesanal.

El Ministeri de Turisme li ha atorgat el Certificat de Qualitat Turística de la zona de les Terres de l’Ebre. Tenen un Menú monogràfic sobre la Tonyina Vermella del Mediterrani del Grup Balfego, on el comensal pot degustar diverses parts de la Tonyina en diverses modalitats de cocció: Tàrtar, Sashimi i Tataky. L’Associació de Gourmets de la província de Tarragona li va atorgar el Premi Gastronia 2010. Tot un referent gastronòmic al sud de les comarques tarragonines.

Entre les especialitats de la casa destaquen els musclos a l'estil Rosalia, 14,50; tàrtar de tonyina vermella del mediterrani (200gr); 36,00; arròs melós amb sepionets, 16,75; suquet calero, amb llenguado, llobarro, corball, cloïsses del delta, llagostí i patates; mató amb mel de l'Ametlla de Mar, 5,00; assortiment japonès dolç, 5,75.

També ofereix un Menú degustació per 61,00 euros (sense begudes).

Andreu Llambrich, 74 (zona de vianants) (43860) Tel.: 977 45 64 04. Horari: de 13,00 a 15,30 i de 20,00 a 23,00. Tanca dimecres i de l’1 de novembre al 30 d’abril. Master Card i Visa. Serveis: Aire condicionat. Menjador per a 63 comensals. Correu electrònic: elmolidelsavis@elmolidelsavis.com. Web: www.elmolidelsavis.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross