Als tarragonins i suposo que també als lleidatans i gironins ens ha decepcionat la publicació de la Guia dels 100 Millors Restaurants de Catalunya, ja que, una vegada més, s’obliden de que Tarragona, Lleida i Girona també son Catalunya i en la immensa majoria només inclou Restaurants de Barcelona (84/100), oblidant fins hi tot d’aquesta ciutat a alguns tan prestigiosos i distingits com Via Veneto, Caelis, Cinc Sentits, Nectari... (és que no mereixen està entre les 100 millors de Catalunya?).

Caelis, Romain Fornell.jpg

Caelis, Romain Fornell

I que passa amb la resta de Catalunya que no és Barcelona que només posen un nombre reduïdíssim d’establiments, a Tarragona 5 (Can Bosch, Les Moles, Miramar de Cambrils, El Molí dels Avis i El Celler de l’Aspic), de Lleida 5 (Carballeira, Ca l’Amador, Cal Joan del Batlle, La Boscana i Resquitx) i de Girona 6 (El Celler de Can Roca, El Miramar de Llança, Els Tinars, Compartir, La Malcontenta i Toc dal mar) oblidant-se, entre d’altres dels gironins Les Cols, La Cuina de Can Simón, Sant Pere del Bosc; Mas de Torrent, La Torre del Remei, Sa Marinada, ... Dels lleidatans Casa Irene; El Castell de Ciutat; i dels tarragonins Villa Retiro, Mas Folch; Giorgio; La Goleta, Miami Mar; Casa Gallau, Sol de Mar; Arcs...

Els editors, Ramon Raventós i Xavier Mallafré reconeixen en una nota al començament del volum que triar entre més de 20.000 restaurants de Catalunya els 100 millors és una tasca molt complicada i un repte apassionant i es disculpen amb els que no han estat prioritzats; afirmen que els que hi són mereixen ser-hi per la recerca de qualitat, pel servei i l’entorn que ofereixen i expliquen que per fer la triar més de 500 professionals –cuiners, xefs, caps de sala, propietaris, professionals de l’alimentació, crítics gastronòmics i bloguers- han escollit lliurament els seus restaurants favorits i han permès obtenir la selecció final.

Pensem que aquests 500 professionals són de l’entorn de Barcelona i per això no coneixen la riquesa gastronòmic de la resta del país i, en tot cas, ves estat millors titular la guia no com els “100 millors” sinó 100 restaurants bons, interessants, recomanables...

Els que en citat, entre d’altres, responen perfectament als criteris exposats de selecció i tindrien que estar entre els Millors, com ho posen de relleu les qualificacions de les més prestigioses guies gastronòmiques amb llarguíssima historia: Michelin, Repsol, Gourmand i, fa uns anys, Gourmetour.

Confiem que si té continuïtat aquesta nova guia en la propera edició tingui en compta també la bona cuina que es fa a Girona, Lleida i Tarragona.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross