El xef Ramon Martí i la seva esposa Astrid Scöll van obrir al 2003 el Llagut a la plaça del Rei, a Tarragona. És un petit local de rústica decoració al casc antic de la ciutat, enfront del Museu Arqueològic.
A les taules de l'interior i a l'àmplia terrassa a l'aire lliure aviat van començar a destacar els bons i variats arrossos que preparava el Martí. Melosos o secs, de mariscs, de bacallà, de pop roquer, ostres arrisades del Delta de l’Ebre, etc. van anar acreditant a aquest restaurant que seria el primer en el llistat del km. 0 i a adherir-se al Slow Foot.
El local no té luxes (tovallons de paper) però no repara en les despeses en les copes per assaborir els bons vins de les comarques de Tarragona (només vins de les D.O. tarragonins) que Astrid, sommelier i directora de sala aconsella.
També és bó deixar-se aconsellar per ella respecte a les tapes i arrossos a degustar. Amb la seva simpatia i professionalitat explica origens dels productes de proximitat que s'utilitzen, elaboracions autòctones que s'empren, d’altres detalls que orienten al comensal en una elecció encertada als seus gustos.
Carxofes, musclos, caragols de mar, popets de Tarragona … són bones opcions per iniciar l'àpat. Seguidament, l'arròs triat i com a colofó, un couland de xocolata, una crema catalana o un sorbet amb Chartreusse. Darrerament ha participat amb les Jornades Gastronòmiques de la Gamba de Tarragona.
EL LLAGUT.- Carrer Natzaret, 10 (Pl. del Rei). Tel.: 977 22 89 38.