Situat a la planta baixa de l’hotel que porta el mateix nom, aquest restaurant de la família Duran compta amb una història que es remunta a l’any 1823. El xef Enrique Izquierdo, amb el suport de Lluïsa Duran, filla dels propietaris, ofereix una línia de cuina catalana de mercat i empordanesa. Dirigeixen el menjador, que manté l’estil i la decoració de sempre, Mario i Ramon Duran.
Aquest restaurant al centre de Figueres a dues passes de les Rambles i molt a prop del Museu Dalí va ser el preferit de Salvador Dalí (en el hotel s’hi va allotjar durant molts anys), de qui es conserven molts records. L’important celler, que conté més de 150 varietats, pot visitar-se i constitueix un racó entranyable de l’establiment. El vi de la casa és el Floresta, de Pere Guardiola, D.O. Empordà.
El servei és molt amable. Entre les especialitats podem ressaltar el mi-cuit de foie-gras amb pa de panses i nous i caviar, 17,85; carpaccio de ceps i gambes, amanida i oli de tòfona, 11,85; canelons de la casa gratinats amb beixamel, 11,10; cargols a la catalana amb un punt de picant, 13,50; paella a l’estil Duran, 17,75; bacallà amb rossinyols, emulsió d’oli de llet i oli d’oliva verge, 24,45; entrecot gratinat amb Roquefort, milfulles amb parmantier de patata i olives negres, 22,85; steak tàrtar, 26,95; cuixa d’ànec amb peres Diví Dalí, 18,50; coulant de xocolata amb gelat de vainilla, 7,70; tarta tatin amb nata, 5,50; cafè gourmands, 5,05; crêpes suzette, 11.05.
També ofereix un Menú per 20,00 euros i un Menú degustació (aperitiu, entrant, crema, peix, carn i postre), per 49,00.
Lasauca, 5. (17600) Tel.: 972 50 12 50. Horari de 12,45 a 16,00 i de 20,30 a 23,00. No tanca. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Garatge. 2 menja-dors privats per fins a 80 comensals. Capacitat per a 120 persones. Admet gossos. info@hotelduran.com. Web: www.hotelduran.com