La cuina del mar sempre ens ha fascinat per la seva gran riquesa i diversitat. El mar ens ofereix amb generositat un enorme i deliciós rebost en el qual podem triar grans peixos de mar obert, saborosos peixos de roca, saludables peixos blaus, crustacis luxosos de tota mida, una infinitat de mol·luscos i innombrables altres animals i plantes amb els quals podrem elaborar la més variada i suggestiva cuina.

En aquest llibre, el xef Enric Herce, que durant quasi cinquanta anys ha tingut les seves cuines tocant al mar, us proposa una travessia marina en què gaudireu descobrint quins són i com són tots aquests peixos, crustacis, cefalòpodes i altres animalons que habiten el nostre mar i quan és el millor moment per comprar-los i portar-los a la nostra cuina. A més, us ofereix més de cinquanta delicioses receptes perquè les feu a casa amb tota facilitat.

Enric Herce és un xef hereu d’una saga de cuiners. Escriu, pensa, cuina i realitza un món culinari propi, que forma part d’una forma d’entendre la vida com només l’entenen aquells cuiners que ho són abans que res i pel seu constant treball en la divulgació, exaltació i promoció de la cuina catalana en general i empordanesa en particular. A més de la seva llarga carrera culinària, que ja s’acosta als cinquanta anys, ha col·laborat habitualment com a escriptor gastronòmic en les més prestigioses publicacions, com Club de Gourmets, Restauradores, Vivir el Vino, Comer y Beber, Sobremesa i Gidona, entre d’altres. 

És un home polifacètic, ja que, a més, és un excel·lent fotògraf, dibuixant i artista gràfic, eines que usa per a la creació d’un món visual per mostrar el millor de la cuina del país. L’any 1992 publica el llibre Cómo sobrevivir en los restaurantes y disfrutar en el intento, un assaig carregat de sentit de l’humor on descriu les interioritats dels restaurants, i, l’any 2000, Girona, cuina a cuina, que obté el prestigiós guardó de millor llibre de cuina escrit en català al Gourmand World Cookbook Awards. L’any 2016 publica Un any a la cuina, amb una edició de luxe amb les seves pròpies fotografies. L’any 2019, publica L’Odissea culinària, viatges gastronòmics per la Mediterrània, escrit a quatre mans amb Jaume Fàbrega. Finalment, l’any 2020 publica en aquesta mateixa col·lecció Sofregit: 50 receptes i històries particulars de la cuina catalana.

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross