No hi ha dubte que en Pep Moreno és avui per avui un dels xefs de les comarques tarragonines més interessants per la seva cuina evolutiva, creativa, vanguardista i avançada. Acaba d’arrivar del Madrid Fusion i està al dia de les novetats gastronòmiques del país. Ja fa uns anys, la ‘Guia Gourmand’ va guardonar el seu establiment Sirco Esbarjo Gastronòmic tarragoní amb la designació de “Restaurant de l’Any”.
Actualment està al front dels restaurants Cook and Travel i el Deliranto a Salou. Aquest segon estarà obert després de les vacançes a partir del 14 de febrer. El primer ofereix un singular viatge gastronòmic pel món. Certament és un viatge apassionant per l’Europa Mediterrània, l’Amèrica del Nort i del Sur, l’Asia exòtica, l’Àfrica tribal o l’anomenat Wonderland. Els plats estan distribuits a la carta en aquest apartats segons correspongui i es pot triar d’un territori o d’altre, segons els gustos de cadascú. També es pot triar un menú concret: Volta al món conegut, 35,00; viatge per Wonderland, 45,00; Degustació Nikkei, 45,00; o Mex-Thai, 40,00; i un sorpresa, per Aventurers, 50,00.
Cal començar per la burrata amb tòfona i coca dolça de tomàquet confitat, un clàssic de la carta de Pep Moreno, que acaba la preparació davant dels comensals i que és el que més ens va encantar; superrecomanable, tota una delicia, sense despreciar en absolut els demés, foie del Faraó, presentat en forma de piràmide i amb “sorra del desert”; carpaccio de llamàntol amb vegetals marins; pop a la brasa amb pedres del passeig i emulsions vegetarianes; risotto de placton marí amb llamàntol rostit; pluma ibèrica amb verdures a la antonesa; i lletó a baixa temperatura a l’estil del xef. Després un repàs al carro de postres tots preparats a la casa, un autèntic paradís pels llépols, amb el maracuià o pastis de Belen amb maduixes, i pels xocolaters, cal recomanar els bunyols de xocolata. Una gran delícia gastronòmica.