La temporada forta de les calçotades es desenvolupa des de després de les festes nadalenques fins a la Setmana Santa. Els restaurants “calçotaires” del Camp de Tarragona ja comencen a oferir-les i els caps de setmana cal reservar per gaudir d’una taula i menjar els primers calçots de la temporada. Les olors de la ceba tendra cuita a la brasa de les redoltes es noten en les masies que fumegen arreu d’aquest territori.

restaurant-2048x1360.jpg

Certament són molts els restaurants que es dediquen aquests mesos a servir les calçotades amb més o menys encert. Per això avui volem recomanar un dels millors i que té una llarga tradició i prestigi en oferir una excel·lent calçotada: Les Espelmes, un establiment amb una ubicació privilegiada, ja que està situat en mig d’un paratge natural al Coll de Lilla entre Valls I Montblanc, a una altura de més de 500 metres i té el privilegi d’ocupar un espai des del qual es pot contemplar el Camp de Tarragona i, en l’horitzó, el mar Mediterrani, gaudint d’unes vistes certament excepcionals.

El matrimoni format per Ramón Vives i Montserrat Invernon el van inaugurar l’any 1970, quan encara a la zona no es disposava de llum elèctrica i per les nits il·luminava totes les taules amb espelmes. Inicialment el restaurant es va denominar “Mirador del Camp de Tarragona” però popularment era conegut com “Les Espelmes”, de manera que amb el pas del temps es va optar per aquest nom.

El secret del seu calçot el trobem en el fet de ser conreat a les terres de Valls que donen lloc al gust tan especial que tenen. El menú comença amb un aperitiu, seguit dels calçots amb salsa; després la carn de xai a la brasa amb llonganissa, botifarra negra, carxofes i mongetes; de postres taronja i crema catalana; pa torrat, aigües minerals, vi negre, cava i cafè.

La seva oferta gastronòmica no es limita només a les calçotades, ja que té una extensa carta de plats molt saborosos de cuina catalana tradicional que elabora amb gran sapiència culinària Montserrat, mentre que Ramon dirigeix els diferents menjadors de rústica decoració que té el restaurant.

Disposa també d’un important celler amb unes 300 referències de vins i caves. El vi de la casa és de les comarques tarragonines, 8,80.

Entre les seves especialitats cal esmentar el saltat de verdures i bolets amb calçots i gamba vermella, 19,80; carpaccio de peus de porc i encenalls de foie gras, 16,50; crema de ceps, 12,10; caragols a la llauna, amb romesco o picantons, 11,00/13,00; magret d’ànec a la taronja, 13,20;entrecot de bou de Nebraska a la graella, 21,00; filet de bou Black Angus a la graella, 20,00; graellada de carns, 15,00; llobarro al forn, 16,50; assortiment de formatges i copa de P.X., 8,25; copa de maduixes amb sorbet de maracujà, 6,60; pinya amb crema catalana, 6,40. També ofereix un Menú, 14,30 i un Menú degustació, 50,00 euros.

Carretera Nacional 240, km. 28. (43800) Valls. Tel.: 977 60 10 42. Horari de 13,00 a 16,00 i de 21,00 a 23,00 hores. Tanca dimecres i del 27 de juny al 4 d’agost. American Express, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament, terrassa i 2 menjadors privats per fins a 130 comensals. Correu electrònic: restaurant@lesespelmes.com. Web: www.lesespelmes.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross