Dins dels restaurants cambrilencs amb més antigüitat i prestigi està Casa Macarrilla, que va iniciar la seva trajectòria a l’any 1966 i que actualment està preparant amb il·lussió i entusiasme la celebració del 50è aniversari que tindrà lloc l’any que ve en el que es duran a terme diferents esdeveniments.

Fent història podem dir que va ser la família Martí, coneguda a Cambrils amb el renom de Macarrilla, la que va possar en marxa al mateix centre de la marinera villa el restaurant que portaria el nom de Casa Macarrilla. L’avi de l’actual tercera generació era pescador i bon coneixedor de tots els secrets de la cuina de les barques i dels pescadors. Oferia a l’establiment el peix que pescava de matinada, elaborat amb les receptes dels homes de la mar i aviat va ser tot un èxit el ranxo d’abordo.

11958187_10207076117001910_7972975307647642611_o

Amb el pas del temps el restaurant va passar a la segona generació, Xavier Martí, que continua la tasca al peu del canó juntament amb el seu fill, Eduard, que està al front de la cuina.

L’Eduard Martí, desprès de titolar-se a l’Escola de Hosteleria de Cambrils i d’una experiència laboral de més de 10 anys és el xef de Casa Macarrilla 1966. Seguint la bona tasca gastronòmica familiar ofereix la cuina tradicional marinera amb una atenció molt especial a la matèria prima de la zona. Però a la vegada va introduint a la carta plats més innovadors en una línia de cuina modernitzada amb les noves tendències culinàries d’autor.

11958271_10207076115961884_3499284924830183869_o

Així elabora creacions culinàries com el carpaccio de galeres amb foie fresc i torradetes, els cargols de mar a la llauna amb allioli, i els eriçaos amb gambe, llagostí cavier d’ericó amb reducció de gambe vermella i llagostins amb bastonets de masa de pizza amb pipes (plat guanyador del concurs de tapes del 2013 i que s’ha presentat amb gran èxit a Barcelona i a Madrid en diferents mostres gastronòmiques). Sense oblidar l’oferta de plats tradicionals de tota la vida, com la crema de llamàntol segons la recepte de l’avi; musclos de roca a la planxa; sarsuela; entremesos de peix; pop a la llenya amb pebrots; suquet de pescadors de Cambrils; supremes de llenguado a la crema de llagostins; arròs de l’àvia; mariscada especial de la casa 1966; pollastre amb llagosta, per encàrrec; i, a l’hora de les postres, sorbet de mandarina; pinya amb crema caramelitzada; couland amb gelat de vainilla.

El restaurant també té un menú per 25,00 euros. El celler compte amb unes 65 referències, a cura de Juan Agundez. El vi de la casa és de la D.O. Catalunya (blanc i negre) i de la D.O. Navarra (rosat).

11952673_10207076119961984_8043299352564266232_o

Adreça: Carrer Barques, 14. 43850 Cambrils. Tel.: 610 75 28 60. No tanca. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat, terrassa i 1 menjador privat per fins a 29 comensals. Web: www.casamacarrilla1966.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross