width=

 

Per els que busquen una cuina catalana tradicional, casolana, ben elaborada, la trobaran a Ca la Peirona, un restaurant familiar, situat als peus de La Musara, davant del petit mirador amb boniques vistes a l’emblemàtica muntanya tarragonina.

 width=

Des de 1999 Ca la Peirona ofereix la cuina de sempre feta com a casa. És una cuina senzilla, de poble, amb tots els sabors i olors que donen els xups-xups i les hores als fogons. En definitiva, plats de tota la vida i amb una bona relació qualitat/preu. Les postres també es fan a la casa.

 width=

El restaurant treballa també molt bé el producte de temporada. Així, cal esmentar els bolets de tardor i l’oli d’oliva arbequina verge extra de la Cooperativa de Vilaplana condimentat amb espècie.

 width=

El menjador és petit, només per a uns 45 comensals. Ocupa els baixos de la casa pairal de la família Mestre/Serres. Abans era l’estable que van convertir en un rústic local, que conserva la pedra vista i les bigues de fusta; un espai agradable i acollidor, en el centre de la localitat de Vilaplana.

 width=

A la Maria Mercè Serres li agradava molt la cuina, des de sempre, encara que a la família no hi havia cap antecedent restaurador. L’art dels fogons el va aprendre a casa, de la seva àvia, de la seva mare i quan es va casar amb el Joan Maria Mestre va decidir ser cuinera professional i tenir el seu propi restaurant. El seu marit va deixar la feina per ajudar-la: s’encarregaria del menjador. Actualment, ell està ja jubilat però s’ha incorporat el fill, Joan Maria està amb la mare a la cuina. Tenen un menú setmanal per 13,00€ i els caps de setmana, convé reservar taula anticipadament, per 24,00€ (amb pa, vi, aigua i cafè). El preu mitjà d’una àpat surt per uns 30€.

 width=

A la bodega tenen unes 50 referències. El vi de la casa és el Roureda jove, de Vilallonga, 9,00 euros.

 width=  width=  width=

Entre les especialitats cal tenir en compte els canelons casolans de carn, 8,00; macarrons amb formatge, 7,00; caragols a la llauna o la gourmanda (20 minuts), 12,00; bacallà gratinant, amb salsa de romesco o allioli, 14,00; espatlla de corder de llet al forn, 19,00, juntament amb el “xuleton” de vedella a la pedra, 23,00 i el filet de vedella a la pedra, 17,50; i la carn de caça, estofat de porc senglar, 14,00 i filet de cérvol adobat a la planxa, 14,00; i a l’hora de les postres, la crema catalana casolana, 3,80.

 

Carrer Àngel Guimerà, 1. (43380) Vilaplana. Tel.: 977 81 51 71. Horari de 13,00 a 15,30 i de 21,00 a 22,30. Tanca diumenge nit, dilluns nit i dimarts tot el dia. Tanca per vacances 3 setmanes per juny i 1 setmana per Cap d’Any. 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament. calapeirona@gmail.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross