width=

Una vegada més, l’Albert Gúzman ens sorprèn amb una cuina d’autor molt ben elaborada, juntament a plats més tradicionals de la zona, en un dinar certament riquíssim, en l’agradable terrassa del restaurant de Sant Carles de la Ràpita.

 width=

Vam començar amb l’aperitiu, un llagostí amb verdures dins d’una pasta. Seguidament un cruixent amb anxoves amb mousse d’albergínia amb mantega d’ovella; continua un atrevit foie mi-cuit amb anguila fumada i poma caramel·litzada; llagostí envoltat de pasta kataifa (originaria de l’arròs); i com a plat fort l’arròs sec amb gambes de Tarragona a pla planxa, que és un dels millors que darrerament he degustat, a més, menjat segons la tradició dels pescador, compartint des de la paella el comensals l’àpat, amb cullera. A l’hora de les postres, la “torrija” amb gelat de llet merengada. Tot plegat regat amb un verdejo de Rueda.

 width=

Recordem que pràcticament a peu de l’antiga carretera N-340 que passa per la població, ja quasi al final, en els baixos d’uns apartaments que gaire l’amaguen i dificulten la localització, es troba el restaurant d’Albert Guzmán, inaugurat l’any 1983, que porta el seu nom.

 width=

L’establiment es composa d’una barra de bar amb taula adjunta, un menjador per a uns 45 comensals, de decoració minimalista i colors clars amb parets blanques i gran finestrals que li donen lluminositat, i una terrassa a l’aire lliure a la part posterior del local. La seva cuina és creativa i saborosa, potent, intensa i, sobretot, molt treballada.

 width=

A partir dels productes originaris de la comarca i del Delta de l’Ebre, on predomina l’arròs i els mariscs i crustacis, a més de varietats molt típiques de peixos com l’anguila, l’Albert ofereix uns plats que, sense renunciar del tot a la tradició local marinera, transforma amb salses i acompanyaments que li donen colors, gustos i textures particulars amb resultats plenament positius.

 width=

És una cuina diferent a la clàssica de la zona, ja que les emocions i sentiments, en definitiva, l’autoria del xef, es nota en cada presentació que arriba a la taula. L’Albert va estar en contacte amb la cuina ja des de ben petit: des dels sis anys ja corria per aquest restaurant que van fundar els seus pares i on la mara encara l’ajuda avui en dia. Amb els anys, ha sabut combinar el producte de tota la vida amb tocs molt innovadors. El celler té unes 60 referències.

 width=

Altres especialitats de la carta actual son l’ostra arrissada del Delta al natural; l’ostra gingebre, mango festival; tàrtar de tonyina, fils de patata, ous de peix; tataki de llom de tonyina vermella; pop amb papada de porc a la brasa, patates en romer i crema pastanaga; llobarro salvatge sense espines a la graella; amanida de torró, caviar d’oli, vinagre de Menescal, sal de Delta i xoco cruixent.

 width=

C/. Sant Isidre, 255. (43540) Sant Carles de la Ràpita. Tel.: 661 10 26 72. Horari: De 13,00 a 16,00 i de 20,0 a 23,00. Tanca dimarts, excepte a l’estiu; gener i febrer. Master Card, 4B i Visa. Aire condicionat. Terrassa. Admed gossos. gorriador@gmail.com www.albertguzman.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross