La família Pons va començar la tasca restauradora del Miami Can Pons al centre de la població de Sant Carles de la Ràpita l’any 1950 i sempre ha estat un dels millors referents de la cuina del Delta de l’Ebre. Després de 55 anys, el gener del 2005, el van traslladar als baixos del hotel Miami Mar, inaugurat dos anys abans (2003), situat davant mateix de la badia dels Alfacs, per millorar i continuar oferint com sempre la cuina marinera autòctona amb especialitats de temporada.
El Miami Mar gaudeix d’una ubicació excepcional en primera línia de platja, totes les seves habitacions tenen vistes al mar i a la platja, són molt tranquil·les i s’hi pot escoltar el soroll del mar i els ocells que segueixen el curs de les barques de pesca. Té una curada decoració moderna. Gestionat pels propietaris, disposa de la Q de Qualitat. El dirigeix Joan Pons Prats.
Ofereix 24 habitacions, 1 suites i 5 junior suite amb aire condicionat, caixa forta, televisió multicadena, minibar, internet, Wi-Fi i telèfon directe. Disposa d’habitacions per a minusvàlids. El preu habitació doble és de 87,50/164 euros/dia (amb esmorzar inclòs).
Disposa de Wi-Fi en zones nobles, accés per a discapacitats en totes les plantes, garatge, piscina, jardí i terrassa solarium. Darrerament ha incorporat 4 preses per a càrrega de vehicles elèctrics. Certament és un hotel encantador, que a més atresora una cuina de excel·lent en el Miami Can Pons.
En aquest marc, certament encisador, el restaurant ofereix les elaboracions del Delta que realitza amb molt encert Maria Salvador Alonso. La mariscada i els productes de temporada són els plats estrella d’aquesta cuina. A la carta també destaquen els arrossos, com el “tot pelat”, sarsueles, suquets, etc. I el cranc blau, una espècia forana d’origen desconegut que s’ha establert a la badia i que resulta molt gustós.
Dirigeix la sala Josep Alfredo Gómez. Celler amb 150 referències, està a l’atenció de Justo Ibáñez. El restaurant participa activament amb “El Col·lectiu de Cuina” i les Jornades Gastronòmiques municipals. Actualment porten la direcció del restaurant els germans Joan i Patrícia, tercera generació de la família Pons. També s’ha incorporat a la cuina Gerard Roglan Pons.
Entre altres especialitats també podem recomanar: Tartar de tonyina roja Balfegó, 20,50. Llagostins de la Ràpita, 23,00. Arròs “tot pelat”, 19,80. Arròs melós de cranc blau, 21,80. Turbot Can Pons, 19,00. Sarsuela de peix Miami, 28,00. Crema catalana casolana, 4,50.
També ofereix un Menú del dia de dilluns a divendres, per 23,10 euros; un Menú gastronòmic de dilluns a divendres, per 35,20; el Menú Delta de l’Ebre, 41,80 i el Menú degustació, 46,75. El vi de la casa és el Gandesola, 6,50.
Passeig Marítim, 18-20. (43540). Tel.: 977 74 05 51. Horari de 13,30 a 16,00 i de 20,30 (estiu 21,00) a 23,00. Tanca la segona quinzena de gener. American Express, 4B,Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. 3 menjadors privats per fins a 90 comensals. Cuina: Marinera. Reobert: Juny 2020. Email: mar@miamicanpons.com. Web: www.miamicanpons.com