El 12 de febrer es va presentat la nova Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat amb la presència de Francesc Pintado, president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona; Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Inmaculada Moreno, quarta tinenta d'alcalde i consellera de Turisme i Pla estratègic i Javier Escribano, primer president de l’AEH Tarragona Ciutat.
La nova associació està formada per 130 establiments i la seva junta la constitueixen restaurants de referència de la ciutat com Sentits, Les Coques, El Pòsit, Cal Joan, Xamfrà del Fòrum, Barquet, Terrat, La Caleta, AGplannig, Sushi Take Away, A Bordo o Restaurant La Morada.
Durant les properes setmanes es presentarà la junta completa de la nova associació en una festa d’inauguració a Tarragona, la qual donarà el tret de sortida oficial a tots els propòsits i objectius de la nova associació.
Tots els assistents a la presentació comparteixen que Tarragona compta amb grans professionals i amb una bona oferta gastronòmica, i tots ells tenen la certesa que la ciutat necessita que es creï una entitat pròpia que uneixi esforços i doni impuls al sector des de l’àmbit privat.
L’objectiu de la nova associació és “unificar l’oferta gastronòmica de la ciutat sense oblidar la seva diversitat”
L’associació començarà creant una agenda d’esdeveniments gastronòmics a Tarragona, els quals apostaran pel producte de qualitat i de proximitat.
Per altra banda, Xavier Jornet, president de l’Associació Hotelera de Tarragona, ha remarcat la satisfacció per la creació d’aquesta nova associació. “Esperàvem aquesta nova associació perquè en l’experiència turística la gastronomia és un dels elements principals. Això facilitarà poder crear dinàmiques de treball conjuntes i oferir productes específics pels turistes”