A finals del 2017 la família Battini va reobrir el nou Portofino, de Salou, tot un clàssic en la restauració de la capital de la Costa Daurada, que després d'uns mesos de tancament per renovar-se i posar-se al dia, va iniciar una nova etapa amb més il·lusió i entusiasme que mai, sota la direcció d’Enzo, fill del propietari.
Portofino va néixer al 1986 al centre del Passeig de Jaume I, la principal avinguda de Salou, davant la platja i amb unes vistes esplèndides. Era el complement de la discoteca Flash Back que l'empresari Vicent Battini va posar a l'entrada de la turística població i que amb el suport de la seva esposa Coral i els seus dos fills, Enzo i Hugo, ha mantingut durant molts anys fins que tots dos negocis han passat a la nova generació.
En els últims temps la família va decidir llogar Portofino que afortunadament va recuperar i condicionar per tornar al panorama gastronòmic del litoral salouenc. És una continuïtat en el treball d'aquesta família establerta a Salou fa molts anys i que sempre ha col·laborat en el desenvolupament d’activitats turístiques i promocionals del municipi. El celler té unes 50 referències. El vi de la casa és el Sisquera, D.O. Terra Alta, 9,00.
El xef en aquesta nova trajectòria de l’establiment és David Díaz, que amb una formació realitzada a l'Escola d'Hostaleria de Cambrils i treballar en diferents restaurants del Camp de Tarragona està al capdavant de la cuina totalment renovada i a la vista del Portofino.
L’oferta culinària de l’establiment és molt amplia, dins d’una línia de cuina italiana i mediterrània, treballada artesanalment amb plats fets al moment. La carta comprèn els apartats de tapes per compartir (“ensaladilla” russa, 5,00; calamars a l’andalusa, 9,00; gambetes a l’allet, 10,00), entrants (coca Portofino, 9,50; amanida Caprese, 8,50; Carpaccio de bou amb parmesà i focaccia, 14,50; cloïsses al vi blanc, 18,00), pasta tradicional i pasta farcida (rigatoni, 11,00; raviolis al funghi porcini, 13,00), pizzes (15 varietats, 8,00/17,00), arrossos (paella marinera, 14,00; fideuà, 13,00), peixos i marisc (gamba a la planxa, 18,00; orada al Orio, 15,00; graellada, 20,00), carns (solomillo de vedella, 22,00), hamburgueses gourmet (4 varietats, 12,00/14,00) i postres (cheese cake de la casa, 6,00; tiramisú casolà, 6,00; taula de formatges, 12,00).
També té un Menú diari per 15,00 euros.
Passeig Jaume I, 14 Salou Tel.: 977 38 07 10. No tanca. Horari de 13,00 a 16,15 i els caps de setmana també de 20,00 a 24,00. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Correu electrònic: reservas@portofinosalou.com. Web: www.portofinosalou.com