Municipi de la comarca de l’Alt Empordà, situat al costat oriental de la Península del Cap de Creus. El fet que Cadaqués es trobi enmig d’aquests massissos rocallosos en contacte amb el mar, va fer que el poble quedés pràcticament aïllat de la resta del continent fins a finals del S. XIX on la seva única sortida era el mar. Els primers documents que esmenten Cadaqués daten de voltants de l’any 1000. De l’antiga vila fortificada queden un Baluard, que actualment acull les instal·lacions de l’Ajuntament, i un portal d’arc rebaixat que donava a la platja.
En el punt més alt del nucli antic trobem l’Església Santa Maria. És un edifici del gòtic tardà, iniciat a mitjans del S. XVI i acabat al S.XVIII. A l’interior hi trobem un prodigiós retaule barroc de fusta fet al 1725 i daurat al 1788, dissenyat per Jacint Moretó i dut a terme per Pau Costa. La relació de Cadaqués amb l’art s’estableix a través del pintor Salvador Dalí, el qual, encara que nascut a Figueres, va estar vinculat a la veïna badia de Portlligat on els anys quaranta, es va construir la seva curiosa residència.
Des de molts anys abans, però, Cadaqués ja era el lloc triat per passar curtes o llargues temporades de tranquil·litat per molts artistes i intel·lectuals que li van donar un gran prestigi i renom, sobretot en els cercles de pintors i artistes plàstics.
El restaurant Compartir va néixer l'abril de 2012 de la mà de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Com el seu nom indica, l'oferta gastronòmica es presenta amb plats per compartir al centre de la taula. D’aquesta manera es transforma el concepte de “pica-pica” i es porta un pas endavant, a la vegada que es crea un ambient sorprenent i desinhibit entre els clients. La carta ofereix plats d'estil marcadament modern i també propostes més tradicionals, com poden ser els arrossos.
El restaurant es troba al centre històric de Cadaqués i està ubicat en un emblemàtic edifici reformat a principis del segle XVIII. Un dels seus principals atractius és el gran pati exterior que rep al visitant i que és un clar exemple de la identitat d'aquest racó únic de la Costa Brava i el Cap de Creus. El menjador té una capacitat per a uns 50 comensals i la carta de vins unes 45 referències.
La suma de la proposta gastronòmica, del local i del tracte que es dóna al client, servit en un entorn informal i distès, serveixen per transmetre a qui el visita la seva pròpia filosofia, caracteritzada per buscar la màxima satisfacció del client en tots els sentits. Actualment, el restaurant Compartir compta amb el reconeixement de les principals guies gastronòmiques: té 2 Sols a la Guia Repsol, un 9/10 a la Guia Gourmand i apareix recomanat a la Guia Michelin.
Entre les especialitats podem destacar els tomàquets confitats, crema de parmesà i llimona, 12,75; vieires a la catalana, 21,50; anxoves amb ceps, mel d’avet i tòfona, 15,50; ostres amb pernil i cireres, 4,95/u.; navalles a la meunière, 16,25; bunyols de bacallà amb mel, 10,00; shabu shabu de salmó i espàrrecs verds, 17,00; rap amb puré de suquet i picada, 26,50; arròs caldós de llamàntol del país, 29,00; filet de porc ibèric Pibil, 20,50; la nostra Selva Negra, 7,95; bombons líquids de xocolata amb sorbet de grosella negra, 7,95.
Riera Sant Vicenç, s/n (17488). Tel.: 972 25 84 82. Horari de 13,00 a 15,45 i de 20,00 a 22,45 hores. Tanca dilluns (consultar calendari a la web) i gener. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Terrassa. Un menjador privat per fins a 10 comensals. Admet gossos a la terrassa. Correu electrònic: info@compartircadaques.com. Web: www.compartircadaques.com