Restaurants

Marisqueria Monterrey

Situat al passeig marítim del Port de la Selva compta amb un menjador interior i una amplia terrassa en primera línia al mar de la Costa Brava. Fundat als anys 70 sobre la concessió d’una antiga cafeteria pels actuals propietaris, que també tenen els Hotels Porto Cristo, Cap de Creus i Boutique Mar d’Amunt, s’ha desenvolupat fins a convertir-se en el restaurant n.1 del Port de la Selva per la seva cuina mediterrània molt ben elaborada i un producte de primeríssima qualitat procedent fonamentalment de la veïna llotja de pescadors.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El restaurant està especialitzat en l’elaboració de peix fresc i marisc de la Costa Brava, en la seva carta destaquen també els arrossos i els plats mediterranis. El xef és Alejandro, format a la casa, amb estatges en la Costa del Sol, cuina matèria prima de molt bona qualitat, encertant en els punts de cocció. Els arrossos, ja siguin de cabra de mar, de llagosta o llamàntol i la paella marinera són plats que surten brodats de la cuina. Dirigeix el menjador, que té una capacitat de fins a 80 comensals i una decoració marinera i amb molta lluminositat que entra de la costa per les grans vidries, Josep Vergés, fill del propietari. La denominació del restaurant respon a un nom turístic procedent del Comtat de Galícia, Monterrey, sense relació especial amb l’actual propietat.

Entre els plats estrella del restaurant hi destaquem el carpaccio de bacallà amb llagostins sobre fons de tomàquet fresc, 10,00; sopa de pescador amb peix de roca de Cap de Creus perfumada amb anís, 10,00; timbal d’escalivada amb anxoves del Port i pa amb tomàquet, 9,00; paella marinera amb fons de peix de roca, 15,00; paella marinera amb llagosta 26,00 o amb llamàntol 24,00; graellada de peix del Port amb romesco, 42,00; gran mariscada Costa Brava amb llagosta o llamàntol, 62,00; llenguado a la planxa amb guarnició de temporada, 18,00; flam casolà, 4.50; macedònia de fruites de temporada, 4.50; pastís sacher, 4,50. Vi de la casa: Peralada, Blanco, Rosat o Negre, 10.50 D.O. Empordà.

Platja, 2 (17489). Tel.: 972 387 004. Horari de 12,30 a 16,00 i de 19,30 a 23,00. Tanca del 2 de novembre al 19 de març. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. 1 menjador privat para fins a 50 comensals. Correu electrònic: info@hotelportocristo.com. Web: www.hotelportocristo.com

 

Cal Mariner

El trobem a primera línia de costa a l’entrada de la població que completa amb un petit hotel d’1 estrella amb 8 habitacions també amb unes vistes privilegiades. Restaurant familiar, els avis dels actuals propietaris, la tercera generació, van començar en l’hostaleria als anys seixanta, però no va ser fins l’any 2001 que se’n van fer càrrec el German Ruano i la Maite Afonso, inaugurant l’hotel i el restaurant. German està al comandament de la cuina, de formació professional autodidacta, va aprendre els secrets i els ets i uts dels fogons de la seva àvia. La seva dona, Maite Afonso, atén amb proximitat i diligència les dues sales, situades a la planta baixa i el primer pis, amb bones vistes al port i a la platja.

456 CAL MARINER copia.jpg

El restaurant representa ben bé l’interior d’un vaixell amb decoració marinera, menjadors lluminosos; en joc, el color predominant és el blau. Tot un clàssic del Port de la Selva, amb bona cuina marinera km.0, amb peix i marisc fresc i de qualitat de la llotja. Les verdures i hortalisses són del propi hort de la família propietària que porta el restaurant. A destacar també, en les postres, els gelats i sorbets, d’elaboració pròpia. Participa en diverses jornades gastronòmiques.

La carta està dividida entre els apartats de tapes, amanides, peix i marisc i carns. Entre les especialitats en destaquem els musclos a la marinera, 7,50; escalivada de formatge i anxoves, 9,30; mandonguilles amb sèpia i pèsols, 7,00; pastís de peix de roca amb all i oli, 6,90; gambetes del Port saltades amb all, 12,00; calamars a la romana, 7,80; paella marinera, 13,20; lluç de palangre a la donostiarra, 15,90; suquet de rap i escamarlans amb patates, 21,90; pinya amb crema cremada, 5,90; pastís tatin de la casa amb gelat de vainilla, 5,90. El vi de la casa és Rigau Ros, 9,60 D.O. Empordà. Amb tot això, recomanem el pas per Cal Mariner, un racó d’encant amb una bona cuina marinera servida per un servei que desprèn simpatia i que fa sentir a un com a casa.

Carretera Cadaqués, 2 (17489). Tel.: 972 388 005. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 22,30. Tanca d'octubre a primers de març. Master Card i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: hotelcalmariner@gmail.com

 

La Timba

Situat a la primera planta del Hotel Spa Cap de Creus i amb vistes panoràmiques al mar és una molt bona opció per un sopar amb vistes tot i que també serveixen esmorzars i pizzes per emportar al Port de la Selva. L’establiment configura unes estructures arquitectòniques en forma de “voltes” vistes que al mateix temps confereixen gran lluminositat a tot el menjador que té una decoració marinera i una capacitat de fins a 70 comensals.

DSC05131 copia.JPG

Totes les especialitats que se serveixen són elaborades en l’obrador de La Timba, la qual cosa els aporta un deliciós sabor casolà. El xef Miguel ha realitzat tota la seva carrera a l’empresa amb alguns estatges en zones turístiques del país. La seva cuina respon a una pizzeria casolana amb bona relació qualitat/preu. Al capdavant del menjador està Joana. Aquest restaurant porta el nom del Moll que es veu des de les seves finestres, amb unes vistes molt agradables.

A la carta del restaurant La Timba hi trobem pizzes casolanes d’elaboració pròpia, pasta fresca, plats del dia i amanides, tapes i alguns aperitius per completar els sopars. Així, entre les especialitats hi destaquem l’amanida d’espinacs, 7,50; l’amanida grega, 8,00; el carpaccio de bacallà amb tomàquet fresc, 10,00; l’assortit de croquetes de rostit, gorgonzola amb nous i pernil ibèric, 7,00; la pizza Mediterrània, 11,00; la pizza Regina, 10,00; la pizza Capriciosa, 10,00; la lasanya a la italiana, 10,00; la pasta fresca al gust, 10,00; els canelons de formatge i espinacs, 10,00. El vi de la casa és Castell de Peralada, Blanc, Rosat o Negre, 10,50.

Moll De la Timba, 2 (17489). Tel.: 972 38 70 04. Horari de 19,30 a 23 30.Tanca del 15 de setembre al 22 de Juny. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparca-ment. Terrassa. 1 menjador privat para fins a 50 persones. Correu electrònic: info@hotelcapdecreus.com. Web: www.hotelcapdecreus.com

Comparteix!
ARTICLES RELACIONATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ARTICLES RECENTS
BUSCAR ARTICLES
ETIQUETES
RECOMANACIONS DEL MES
AMB LA COL·LABORACIÓ DE
envelopephone-handsetmap-markercalendar-fullclocklinkcross