Ja entrada la primavera, arriba el bon temps i res millor per un bon dinar o sopar el marc d’una bonica terrassa a l’aire lliure i, si pot ser, arbrada. Els restaurants que disposen d’ella ja les estan posant en marxa i aquest és el cas de Casa Gallau, de Cambrils, que gaudeix d’una amplia i confortable terrassa d’estiu, que té accés directe al carrer.
Fundat l’any 1961 pel pare de l’actual propietari, Manel Morell, aquest restaurant que actualment regenta el seu fill Manu, ofereix la cuina típica marinera de Cambrils, elaborada per la xef Mercedes Prado, amb una carta que canvia cada temporada.
El local decorat amb motius mariners i situat al centre del barri del port, fa uns anys va renovar totalment la cuina, situant el celler al soterrani, on hi ha unes 150 referències, i també va renovar i va ampliar la terrassa-jardí, que fa pocs dies ha obert pels comensals que volen menjar sense sostre.
És aconsellable, com fan la majoria dels seus clients habituals, escoltar les recomanacions del patró segons les compres diaries. La carta canvia dos cops a l’any.
Entre les seves especialitats estan els arrossos i els plats protagonitzats per productes del mar, que provenen de la propera llotja de la població, com el xanquet fregit amb ou trencat; calamars a la romana; sèpia amb allioli; “papillote” de llobarro salvatge amb tartar de verdures; “tataki” de tonyina vermella amb alvocat i caramel de soja; i a l’hora de les postres, “crepes suzette” amb gelat de vainilla; aigua de meló amb coco gelat o couland de xocolata, entre d’altres.
El restaurant també ofereix un menú per 21,00 euros. El vi de la casa és el Via Edetana, 16,45.
Pescadors, 25. (43850) Cambrils. Tels.: 977 36 02 61. Horari de 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00. Tanca dimecres nit i dijous tot el dia. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. 2 terrasses. Capacitat per a 65 comensals més, a l’estiu, 80 a la terrassa. Admet gossos. Correu electrònic: restaurant@casagallau.com. Web: www.casagallau.com