Aquest municipi gironí gaudeix d'una immillorable situació dins la península del Cap de Creus. La seva geografia ha estat, i és encara, font d'inspiració d'escriptors, pintors i altres artistes. El terme compta amb una gran varietat de paisatges: La sinuosa zona muntanyenca de la serra de Rodes i el massís del Cap de Creus, la ufanor de les valls de Rubiés, Sant Baldiri i Santa Creu, l'encís de les cales abruptes de la mar d'Amunt i la imponent badia on reposa el poble. Aquesta gran varietat de formes ens permeten gaudir de la natura amb intensitat i tranquil·litat alhora.
Però, a tot això cal afegir-hi el seu llegat cultural, amb un patrimoni històric de primer ordre que té el seu màxim exponent al monestir de Sant Pere de Rodes, sense desmerèixer les restes que van des del neolític a l'arquitectura tradicional de la pedra seca.
Aquesta combinació entorn-patrimoni proporciona racons únics i irrepetibles. Si això ho afegim a uns bons serveis i a la seva amable gent, el Port de la Selva es converteix en un lloc ideal per viure-hi, per passar-hi el cap de setmana o totes unes molt bones vacances.
Hotels: Porto Cristo, el millor del Port de la Selva
Hotel de 4 estrelles fundat al 1960 sobre la casa pairal que existia des de gairebé 100 anys enrere, actualment dirigit per la família Vergés des de 1978. S'ha anat reformant en diferents etapes (les habitacions han estat totalment renovades al 2011, part amb banyera rodona d’hidromassatge), fins a convertir-se en l'acollir hotel amb encant de l'actualitat, sent tot un referent de l'hostaleria local.
A destacar alguns exemples de “volta catalana” en habitacions, passadissos i zones nobles, de 150 anys d'antiguitat. Gran profusió de quadres i obres d'art en passadissos i zones nobles, així com relaxants fotografies de grandària de paisatges bucòlics. La major part del mobiliari procedeix de fustes nobles, com a cedre del Libano, cirerer del sud de França i lacats de gran qualitat, tot realitzat en el propi taller de la propietat, com una aposta de la mateixa per oferir una decoració personalitzada i adaptada a les especials característiques de l'hotel.
Està situat a menys de 50 metres de la platja, conserva elements arquitectònics de la construcció original de 1864.
Ofereix 46 habitacions i 2 suites, amb aire condicionat, caixa forta, minibar, telèfon directe, televisió de plasma i via satèl·lit, barnús, sabatilles, assecador de pèl, servei d'habitacions 24 hores i pany electrònic. Té habitacions per a minusvàlids. Preu de la habitació doble: 110/160 euros/dia.
Disposa de wifi a les habitacions i totes les dependències de l'establiment. A destacar el seu spa privat i el servei de massatges. Té també pàrquing propi tancat, aparcacotxes, sauna, jacuzzi, sala de convencions i restaurant: Monterrey.
Carrer Major, 59 (17489). Tel.: 972 38 70 62. Fax: 972 38 75 29. Tanca de primers de novembre al 19 de març. American Express, Master Card i Visa. Correo electrònic: info@hotelportocristo.com. Web.
Hotel Cap de Creus, un altre bona opció
Fundat al 2007, sobre la base d'un antic i conegut hostal de nom Hostal Comercio. La ubicació, en un illot convertit en moll que s'endinsa en el mar, li confereix la característica de tenir dues vistes al mar, a les platges i al port, i tenir sol tot el dia. Comparteix edifici amb la Llotja del Mar situada a l'extrem nord, on se celebra diàriament la subhasta del peix del dia. Les últimes reformes daten de l'any 2011, sent totalment renovades les habitacions, algunes de les quals estan equipades amb cuina.
Aquest hotel de 3 estrelles ofereix 24 habitacions amb aire condicionat, caixa forta, minibar, telèfon directe, televisió de plasma via satèl·lit, barnús, assecador de cabell, servei d'habitacions 24 hores i pany electrònic. Té habitacions per a minusvàlids. Wifi a les habitacions i a totes les dependències de l'hotel. Preu de l'habitació doble: 120/170 euros/dia. A destacar el seu spa i el servei de massatges. Té sauna, jacuzzi i sala de convencions. Restaurant: La Timba.
C/ Illa, 10-12 (17489). Tel.: 972 38 81 07. FAX: 972 12 65 49. Tanca del 2 de novembre al 19 de març. American Express, Master Card i Visa. Correu electrònic: info@hotelcapdecreus.com. Web.
Restaurants: Monterrey, excel·lent cuina mediterrània
Fundat als anys 70 sobre la concessió d'una antiga cafeteria pels actuals propietaris, que també tenen l'hotel Porto Crist i l'hotel Cap de Creus, s'ha desenvolupat fins a convertir-se en el restaurant núm.1 del Port de la Selva per la seva cuina mediterrània molt bé elaborada i un producte de primeríssima qualitat procedent fonamentalment de la veïna llotja de pescadors.
El xef és Alejandro, format a la casa, amb estages en la Costa del Sol. Utilitza peixos i mariscs molt frescos, encertant en els punts de cocció. Els arrossos, ja siguin de cabra de mar, de llagosta o llamàntol i la paella marinera són plats que surten brodats de la cuina. Dirigeix el menjador, que té una capacitat per a 80 comensals i una decoració marinera, amb excel·lents vistes al mar, Josep Verges, fill del propietari. La denominació del restaurant respon a un nom turístic procedent del Comtat de Galícia, Monterrey, sense relació especial amb l'actual propietat.
Especialitats Sopa de pescadors amb peix de roca de Cap de Creus, 9,00; escalivada amb anxoves del Port i pa amb tomàquet, 9,00; carpaccio de bacallà i gambes sobre fons de tomàquet fresc, 10,00; gambes de la costa a la planxa amb all i julivert, 25,00; paella marinera amb llagosta, 24,00; peix del dia al forn amb patates fornera, 35,00; parrillada de peix del Port amb romesco, 38,00; gran mariscada Costa Brava amb llagosta, 50,00; flam casolà, 4.50; macedònia de fruites de temporada, 4.50; copa After Eight, 6.50. Vi de la casa: Peralada, Blanco, Rosat o Negre, 10.50 D.O. Empordà.
Platja, 2 (17489). Tel.: 972 387004. Horari de 12,30 a 16,00 i de 19,30 a 23,00. Tanca de 2 de novembre a 19 de març. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. 1 menjador privat para fins a 50 comensals. Correu electrònic: info@hotelportocristo.com Web: www.hotelportocristo.com.
Cal Mariner, molt bona cuina marinera
Restaurant familiar a l’entrada de la població que complementa un petit hotel d'1 estrella amb 8 habitacions. Els avis dels actuals propietaris, la tercera generació, van començar en l’hostaleria als anys seixanta, però no va ser fins a l’any 2001 que se’n van fer càrrec el German i la Maite, inaugurant l’hotel i el restaurant.
El nom de l’establiment respon a la dedicació del fundador, que era pescador, mariner. Ara, el seu nét, German Ruano està al davant de la cuina. De formació professional autodidacta, va aprendre tots els secrets dels fogons de la seva àvia, que encara avui en dia tomba entre les cassoles. La seva dona, Maite Afonso, atén amb diligència i simpatia les dues sales, situades a la planta baixa i el primer pis, amb bones vistes al port i a la platja. Agradable decoració marinera als menjadors molt lluminosos; en joc, el color predominant és el blau.
En definitiva és un clàssic d'aquesta població, amb una molt bona cuina marinera ja que compren el peix i marisc a la propera llotja i és molt fresc. Les verdures i hortalisses són del propi hort de la família propietària que porta el restaurant. A destacar també, en les postres, els gelats i sorbets, d’elaboració pròpia. Participa en diverses jornades gastronòmiques. A la carta, els apartats de tapes, amanides, peix i marisc i carns. Especialitats: vieires amb espàrrecs i pernil, 8,00; escalivada de formatge i anxoves, 9,30; paella marinera, 13,20; arròs caldós amb llamàntol, 22,50; suquet de rap i escamarlans amb patates, 21,90; brotxeta de rap i calamar amb risotto, 15,80; peix al forn amb patates, s/m.; pinya amb crema cremada, 5,90, tarta tatin de la casa amb gelat de vainilla, 5,90. Vi de la casa: Rigau Ros, 9,60 D. O. Empordà.
Carretera Cadaqués, 2 (17489). Tel.: 972 388 005. Fax: 972 388 006. Horari: de 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 22,30. Tanca de octubre a primers de març. Master Card i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: hotelcalmariner@gmail.com. Web.
La Timba, pizzeria casolana
Quan la família Vergés va adquirir l'edifici de l'Hotel Cap de Creus, al 2007, va condicionar l'àrea de l'actual restaurant sobre dependències existents, però amb solucions arquitectòniques que respectaven la tradició local de “voltas” vistes i al mateix temps confereixen gran lluminositat a tot el menjador que té una decoració marinera i una capacitat para fins a 70 comensals.
Totes les especialitats que se serveixen, són elaborades en l'obrador i cuina de la Timba, la qual cosa els confereix un deliciós sabor casolà molt del grat de la seva nombrosa clientela. El jove xef Miguel ha realitzat tota la seva carrera a l'empresa, amb alguns estages en zones turístiques del país. La seva cuina respon a una pizzeria casolana, amb una bona relació qualitat/preu.
Al capdavant del menjador està Joana. Aquest restaurant porta el nom del Moll que es veu des de les seves finestres, amb unes vistes molt agradables. Especialitats: Amanida Waldorf, 8,00; amanida grega, 8,00; assortit de croquetes de rostit, Gorgonzola amb nous i pernil ibèric, 7,00; lasanya a la italiana, 9,00; pasta fresca al gust, 10,00; pizza Margarita, 9,00; pizza Mediterrània, 10,00; canelons de formatge i espinacs, 10,00. Vi de la casa: Castell de Peralada, Blanco, Rosat o Negre, 10.50.
Moll De la Timba, 2 (17489). Tel.: 972 38 70 04. Horari de 19,30 a 23 30.Tanca de1 15 de setembre 22 de Juny. American Express, Master Card i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa. 1 menjador privat para fins a 50 persones. Correu electrònic: info@hotelcapdecreus.com.